50 pareigūnų krėtė šaldytu maistu prekiaujančią įmonę – rado 235 tūkst. eurų grynaisiais

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdoje ir Kaune didmeninę prekybą šaldytais maisto produktais vykdančios įmonės apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir žinomai neteisingų duomenų apie įmonės pajamas, pelną ar turtą pateikimo.

Kratose dalyvavo apie 50 Klaipėdos ir Kauno policijos pareigūnų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kratose dalyvavo apie 50 Klaipėdos ir Kauno policijos pareigūnų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kratose dalyvavo apie 50 Klaipėdos ir Kauno policijos pareigūnų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kratose dalyvavo apie 50 Klaipėdos ir Kauno policijos pareigūnų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 23, 2021, 3:53 PM, atnaujinta Mar 23, 2021, 3:55 PM

Įtariama, kad įmonės atsakingo asmens nurodymu, pagal iš anksto sugalvotą nusikalstamos veikos planą, įtraukiant į nusikalstamas veikas įmonės darbuotojus, siekiant išvengti mokesčių, tyčia į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukta dalis iš Lenkijos įmonių įsigytos šaldytos kebabų mėsos produkcijos, kadangi Lenkijos tiekėjai, dvišaliu įmonių vadovų susitarimu, dalį šaldytos produkcijos galimai į Lietuvą atveždavo be sąskaitų faktūrų.

Įtariama, jog vėliau minėta šaldytos mėsos produkcija būdavo parduodama Lietuvoje veikiančioms viešojo maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms, o gautos piniginės lėšos galėjo būti neapskaitomos buhalterinėje apskaitoje.

Prieš kelias dienas Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje, siekiant surasti tyrimui reikšmingus dokumentus ir buhalterinėje apskaitoje neapskaitytus pinigus, įmonių patalpose, įtariamųjų asmenų gyvenamosiose vietose, automobiliuose ir prekybos vietose buvo atliktos 26 kratos, 14 iš jų – Klaipėdos apskrityje, gyvenamosiose ir įmonių patalpose.

Kratų metu rasti ir paimti įvairūs buhalterinės apskaitos dokumentai, kompiuterinės laikmenos ir kone 235 tūkst. eurų grynaisiais, bei kiti tyrimui svarbūs daiktai.

Kratose dalyvavo apie 50 Klaipėdos ir Kauno policijos pareigūnų.

Tyrimo metu nustatyti šeši, kaip įtariama, nusikalstamas veikas padarę asmenys, kuriems įteikti pranešimai apie įtarimus, paskirtos kardomosios priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.