Baltarusija į juodąjį sąrašą įtraukė lietuviams puikiai pažįstamą gėrimą

Baltarusijos Valstybinis standartizacijos komitetas (Gosstandart) šalyje uždraudė pardavinėti tirpiąsias kavas pakeliuose. Į juodąjį sąrašą pakliuvo „Žokej“ ir lietuviams puikiai žinomi kavos gėrimai „Jacobs“ trys viename. Tokia informacija skelbiama pavojingos produkcijos registre. Prekybininkai šių gamintojų tirpiąsias kavas iki balandžio 10 d. turi išimti iš prekybos. Kitaip gresia baudos.

Baltarusija uždraudė prekiauti kai kuriomis kavos rūšimis.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Baltarusija uždraudė prekiauti kai kuriomis kavos rūšimis.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Baltarusija uždraudė prekiauti kai kuriomis kavos rūšimis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baltarusija uždraudė prekiauti kai kuriomis kavos rūšimis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 11:44 AM

Tad nuo balandžio 10-osios Baltarusijoje uždrausta prekiauti „Jacobs“ kavos gėrimu trys viename „Classic“ ir „Miagkij“ bei trijų rūšių „Žokej“ gėrimais. Gosstandart šiuose gaminiuose rado dirbtinių saldiklių: ciklamato (Е952), acesulfamo K (Е950) ir aspartamo (Е951). Visi šie maisto priedai priskiriami sintetiniams mažai kalorijų turintiems cukraus pakaitalams.

Tačiau, kaip rašo portalas tyt.by, įdomu tai, kad ciklamato ir aspartamo kai kuriose sveiko maisto parduotuvėse galima įsigyti tabletėmis.

Acesulfamas K ir aspartamas įeina į gerai žinomų prekės ženklų kramtomąją gumą, kuria prekiaujama kone kiekvienoje parduotuvėje Baltarusijoje. „Aspartamą deda ir į populiarius gazuotus gėrimus, kuriais užverstos lentynos ir šaldytuvai tikriausiai bet kurioje parduotuvėje“, – rašo tyt.by.

Aspartamas apskritai plačiai paplitęs maisto pramonėje. Jo prideda į nealkoholinius gėrimus, karštąjį šokoladą, kramtomąją gumą, saldainius, jogurtus, vaistus nuo kosulio, vitaminus ir daug kur kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.