Greitaisiais testais prekiaus ne tik vaistinės, bet ir prekybos centrai

Prekybininkai siūlo leisti jiems prekiauti greitaisiais koronaviruso antigeno testais. Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė sako, jog taip padidėtų šių testų prieinamumas.

Greituosius COVID-19 antigeno testus prekybos vietose galima įsigyti Vokietijoje, Lenkijoje, Austrijoje ir Čekijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Greituosius COVID-19 antigeno testus prekybos vietose galima įsigyti Vokietijoje, Lenkijoje, Austrijoje ir Čekijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 10:49 AM, atnaujinta Apr 13, 2021, 11:12 AM

„Prekybininkai jau dabar turi teisę prekiauti nereceptiniais vaistais ir šia galimybe naudojasi. Manome, kad prekyba savikontrolės testais būtų visiškai saugi“, – pranešime sakė R.Vainienė.

Jos teigimu, greituosius COVID-19 antigeno testus prekybos vietose galima įsigyti Vokietijoje, Lenkijoje, Austrijoje ir Čekijoje.

Sveikatos apsaugos ministerija svarsto leisti įsigyti šių testų vaistinėse.

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia mananti, kad greitaisiais antigeno testais bus prekiaujama ir parduotuvėse.

Kaip žurnalistams antradienį Seime sakė Vyriausybės vadovė, šį klausimą nagrinėja Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba.

„Turint mintyje, kad tai yra medicininė procedūra, turi būti atlikti tam tikri akreditavimo veiksmai“, – teigė I. Šimonytė.

„Tikrai bus galima prekiauti vaistinėse, prekybos centruose, kas pasirinks tą daryti, ir žmonės galės pasitestuoti patys“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.