Bankroto administratorę už kyšininkavimą pasivijo 35 tūkst. eurų bauda

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį skyrė 35 tūkst. eurų baudą dėl kyšininkavimo ir neteisėto ginklo laikymo kalta pripažintai bankroto administratorei Raisai Trimailienei.

Vilniaus apygardos teismas skyrė 35 tūkst. eurų baudą dėl kyšininkavimo kalta pripažintai bankroto administratorei.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Vilniaus apygardos teismas skyrė 35 tūkst. eurų baudą dėl kyšininkavimo kalta pripažintai bankroto administratorei.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2021, 3:09 PM

Teismas taip pat uždraudė jai trejus metus dirbti su nemokumo proceso administravimu siejamą veiklą, iš R. Trimailienės konfiskuotas kratų metu rastas neteisėtai laikytas itališkas revolveris bei du šoviniai.

Į skirtą bausmę įskaičiavus dvi sulaikyme praleistas paras, galutinė bauda R. Trimailienei sumažinta iki 34,8 tūkst. eurų.

Įsiteisėjus šiai bausmei, bus panaikintas šioje byloje taikytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas daugiau nei 560 tūkst. eurų grynųjų pinigų įvairiomis valiutomis ir apie 144 tūkst. eurų vertės nekilnojamajam turtui Lietuvoje ir užsienyje.

R. Trimailienė buvo teista už tai, kad už 14 tūkst. eurų atlygį pažadėjo bankrutuojančios įmonės buvusiam direktoriui palankiai baigti bankroto procedūrą ir dalį šio kyšio – 10 tūkst. eurų – priėmė.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Kauno apygardos prokuratūra.

Šis nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.