Pramonės milžinas bando atgauti didžiulę sumą iš apgaviko – ūkininkas už nosies vedžiojo ne vienus metus

„Galvijai vaiduokliai“, – taip JAV žiniasklaida aprašinėja dabar vykstantį teismo procesą, kurio metu Amerikos maisto pramonės milžinas „Tyson Foods“ mėgina atgauti didžiulę pinigų sumą iš apgaviko.

Amerikos fermerio ūkyje jam gausybę pinigų atseikėję mėsos perdirbėjai aptiko keliskart mažiau galvijų, nei buvo skelbiama lošėjo ataskaitose.<br>„Scanpix“ nuotr.
Amerikos fermerio ūkyje jam gausybę pinigų atseikėję mėsos perdirbėjai aptiko keliskart mažiau galvijų, nei buvo skelbiama lošėjo ataskaitose.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2021, 5:20 PM

Apsukrus ūkininkas sugebėjo ne vienus metus vedžioti už nosies bendrovę, kurios metų apyvarta siekia net 42 mlrd. dolerių (per 35 mlrd. eurų).

Dar 2016-aisiais mėsos pramonės lyderis „Tyson Foods“ sudarė sutartį su vienu galvijų augintoju dėl mėsos tiekimo.

Ūkininkas iš koncerno gavo net 244 mln. dolerių (per 205 mln. eurų) ir įsipareigojo padidinti savo turimą bandą 200 tūkstančių galvijų.

Kelerius metus šis sandoris galiojo, tačiau 2020-ųjų pabaigoje „Tyson Foods“ susizgribo niekaip nesulaukianti jautienos.

Investuotojai turėjo būti gerokai nustebinti, kai sužinojo, kad jokios 200 tūkst. galvijų bandos iš viso nėra.

Pasirodo, ūkininkas gautus pinigus nusprendė investuoti biržoje pirkdamas rizikingus finansinius instrumentus, tačiau praturtėti jam nepavyko.

„Kaip ir kiekvienas biržos žaidėjas, jis tikėjosi sugrąžinsiantis pinigus iš uždirbto pelno, bet taip nenutiko“, – neslėpė savo kliento sumanymo apgaviko advokatas.

Tai gali smarkiai atsirūgti, nes dabar spekuliantui gresia net iki 20 metų kalėjimo.

„Tyson Foods“ prieš kelis mėnesius visiškai sustabdė mokėjimus fermeriui. Dėl to tapo tik blogiau jo valdose laikomiems 50 tūkst. galvijų (bent jau tiek jų buvo iš tiesų).

Kai tikrintojai nuvyko apžiūrėti, jie buvo tiesiog išbadėję, nes, pristigęs pinigų, lošėjas nebegalėjo įsigyti netgi pašarų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.