Uždegta žalia šviesa stambių investicinių projektų įgyvendinimui Lietuvoje

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtą įstatymų įgyvendinamųjų teisės aktų paketą, sudarantį teisinį pagrindą Lietuvoje pradėti įgyvendinti vietinių ir užsienio kapitalo stambių investicijų projektus.

Uždegta žalia šviesa stambių investicinių projektų įgyvendinimui Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Uždegta žalia šviesa stambių investicinių projektų įgyvendinimui Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Uždegta žalia šviesa stambių investicinių projektų įgyvendinimui Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Uždegta žalia šviesa stambių investicinių projektų įgyvendinimui Lietuvoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 28, 2021, 2:52 PM, atnaujinta Apr 28, 2021, 2:57 PM

„Įsigaliojus šiam Vyriausybės nutarimui, realiai pradės veikti visas žaliojo koridoriaus mechanizmas, nes bus patvirtinti konkretūs reikalavimai ir tvarkos aprašai stambius projektus įgyvendinantiems investuotojams.

Dabar įgyjame papildomų pranašumų konkuruodami su kitomis valstybėmis dėl stambių investicijų pritraukimo. Jei pandemija nesugriaus investuotojų planų, skaičiuojame, kad per 5 metus visoje Lietuvoje jiems pavyks sukurti apie 2000 naujų darbo vietų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip praneša ministerija, patvirtintais tvarkos aprašais nustatoma, kokia tvarka teikiamos ir vertinamos stambių projektų paraiškos, nustatomi stambių projektų sutarčių sudarymo reikalavimai, reglamentuojama projektų sutarčių vykdymo priežiūra. Taip pat įtvirtinama valstybės pagalbos pelno mokesčio lengvatos teikimo ir priežiūros tvarka bei kitos nuostatos.

Ieškant būdų sėkmingiau pritraukti dideles užsienio investicijas, 2020 m. birželį Seimas priėmė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtą Investicijų ir Pelno mokesčio įstatymų paketą, skatinantį vietinių ir užsienio kapitalo stambių projektų įgyvendinimą Lietuvoje.

Įstatymų pakete, dar vadinamame žaliuoju koridoriumi investicijoms, numatytos kur kas greitesnės ir paprastesnės investuotojo įsikūrimo Lietuvoje procedūros ir papildomos dotacijos savivaldybei, kurioje įgyvendinamas investicinis projektas.

Ministerija praneša, kad taip pat numatyta mokestinė lengvata, pagal kurią verslas, atitinkantis tam tikras sąlygas, 20-čiai metų bus atleidžiamas nuo pelno mokesčio. Šia lengvata galės naudotis užsienio ir vietos investuotojai, sukuriantys ne mažiau kaip 150 naujų darbo vietų (Vilniuje – 200 darbo vietų) ir investuojantys ne mažiau kaip 20 mln. eurų į ilgalaikį turtą (Vilniuje – 30 mln. eurų).

Stambūs projektai turi būti įgyvendinami gamybos, duomenų apdorojimo ar interneto serverių paslaugų srityse Lietuvos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.