Siūlo kelionės paketą: skrydis į Maskvą, nakvynė ir „Sputnik V“ – yra susigundžiusių

Iš Frankfurto (Vokietija) oro uosto Heinzas-Gerdas Pinkernellis su žmona Katja Harms laukia skrydžio neįprastoms atostogoms: ilgai ieškoję galimybės pasiskiepyti užsienyje, jie vyksta į Maskvą (Rusija). Ten porai bus suleista „Sputnik V“ vakcina.

„Sputnik V“ – Rusijos vizitinė kortelė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Sputnik V“ – Rusijos vizitinė kortelė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2021, 4:19 PM, atnaujinta May 2, 2021, 4:23 PM

„Neturime pagrindo manyti, kad būsime netrukus paskiepyti Vokietijoje. Tačiau kuo daugiau žmonių gaus vakciną, tuo greičiau pasieksime kolektyvinį imunitetą“, – dw.com sakė vyras.

Norvegijos kelionių operatoriaus atstovė Maskvoje laukia atvykstant svečių iš Vokietijos – daugelis jų pasirinko vadinamąjį kovido kelionės paketą, kuriame – turistinė viza, nakvynė Rusijos sostinėje ir skiepas. Tai įkainota 2 tūkst. eurų.

Į pirmąją tokią kelionę išsiruošė 50 vokiečių.

Nors H-G.Pinkernellis sako šiuo sprendimu neturintis jokio politinio nusistatymo, yra neabejojančių, kad tai – Rusijos viešųjų ryšių ėjimas.

„Sputnik V“ – Rusijos vizitinė kortelė. Šią vakciną patvirtino 60 pasaulio valstybių.

Apie ją palankiai kalba ir pats šalies prezidentas Vladimiras Putinas, pristatydamas Rusiją kaip mokslo super galią ir nesivaržydamas „Sputink V“ vadindamas geriausia pasaulyje. Nepaisant to, šalies gyventojai dėl skiepų skeptiški: vakcinacija lėta, o ribojimų dėl pandemijos beveik nelikę. Net jei kai kurie ekspertai įspėja, kad netrukus gali kilti trečioji banga, atrodo, kad koronavirusas Rusijoje – sena istorija.

„Sputnik V“ Europos Sąjungoje dar turit būti patvirtinta. Tačiau Heinzas-Gerdas ir jo žmona džiaugiasi jau dabar gavę skiepą. „Nesuku galvos, kad ji dar nepatvirtinta ES. Galvoju paprastai: esu paskiepytas ir jaučiuosi saugus“, – tikino vokietis.

O po Maskvą vaikštinėdama Katja mėgaujasi laisve nuo kovido suvaržymų, kurie vis dar galioja Vokietijoje, ir sako besididžiuojanti savo šalimi.

Kontroversiška informacija, bet kelionių agentūra skelbia, kad tokio tipo keliones į Maskvą užsisakė šimtai vokiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.