„Lewben“ konkurencinis pranašumas – visos verslui reikalingos paslaugos iš vienų rankų

2009-aisiais savo istoriją pradėjusi skaičiuoti „Lewben“ (Lewben.com) – šiuo metu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio rinkose puikiai žinoma integruotų verslo paslaugų teikėja – prieš porą metų grupę pertvarkė įdiegdama partnerystės struktūrą – pasitikėjimu grįstą nuosavybės modelį. Apie 10 metų veiklos rezultatą – suformuotą įmonių grupę, teikiančią visas verslui reikalingas paslaugas iš vienų rankų, taip pat apie partnerystės struktūrą ir prisijungusį naująjį partnerį pasakoja Vilius Kavaliauskas, „Lewben“ valdybos pirmininkas ir CEO.

Iš kairės į dešinę: Vytautas Staugaitis, „Lewben“ verslo konsultacijų paslaugų partneris, UAB „Strategy Labs“ direktorius, Agnė Jasinskaitė, „Lewben“ finansų ir apskaitos paslaugų partnerė, UAB „Nordgain“ direktorė, Rita Kavaliauskienė, „Lewben“valdybos narė, COO, Vilius Kavaliauskas, „Lewben“ valdybos pirmininkas, CEO, Gediminas Laucius, „Lewben“ teisės ir mokesčių paslaugų partneris, Justinas Klimašauskas, „Lewben“ valdybos narys, įmonių valdymo ir administravimo paslaugų direktorius.<br>Įmonės archyvo nuotr.
Iš kairės į dešinę: Vytautas Staugaitis, „Lewben“ verslo konsultacijų paslaugų partneris, UAB „Strategy Labs“ direktorius, Agnė Jasinskaitė, „Lewben“ finansų ir apskaitos paslaugų partnerė, UAB „Nordgain“ direktorė, Rita Kavaliauskienė, „Lewben“valdybos narė, COO, Vilius Kavaliauskas, „Lewben“ valdybos pirmininkas, CEO, Gediminas Laucius, „Lewben“ teisės ir mokesčių paslaugų partneris, Justinas Klimašauskas, „Lewben“ valdybos narys, įmonių valdymo ir administravimo paslaugų direktorius.<br>Įmonės archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 10:00 AM, atnaujinta Jan 12, 2022, 2:21 PM

„Lewben“ įkurtas 2009-aisiais ir tai buvo pirmasis šeimos biuras Lietuvoje. Jau 2012 m. žurnalas „Euromoney“ pripažino „Lewben“ geriausiu šeimos biuru Lietuvoje, paskui šį titulą gavome dar penkis kartus.

Klientai mus vertino, bet norėjo platesnio paslaugų spektro, todėl 2013 m. įsigijome finansinių paslaugų centrą, o 2014 m. užbaigėme verslo konsultacijų bendrovės įsigijimo procesą. Šiuo metu esame kompanijų grupė, bet dirbame su vienu prekės ženklu „Lewben“ ir jau 10 metų teikiame integruotas paslaugas individualiems klientams ir kompanijoms. Šiandien po vienu stogu telpa teisės ir mokesčių, valdymo konsultacijų, finansų ir apskaitos, gerovės valdymo sprendimų paslaugos, įpėdinystės, verslo perdavimo konsultacijos.

Lygiagrečiai vykdome nuomonės lyderystės (angl. thought leadership) veiklą – dalijamės savo srities žiniomis ir šviečiame rinkos dalyvius. Todėl kartą per metus nuo 2017-ųjų organizuojamoje turto valdymo konferencijoje „Wealth360“ dalijamės patirtimi apie šeimos verslo bei turto valdymą ir perdavimą.

Kita nuomonės lyderystės veikla – „Lewben“ akademija, įkurta norint pasidalyti sukaupta patirtimi. Atitiktis, įpėdinystė – sritys, reikalaujančios specifinių žinių ir laiko, tad „Lewben“ akademijose pateikiame koncentruotą praktinę informaciją.

Praėjusiais metais pirmą kartą organizuota ir pasisekimo sulaukusi keturių dienų „Lewben“ atitikties akademija buvo skirta atitikties pareigūnams auginti, padėti jiems organizuoti savo darbą ir užtikrinti naujausių žinių ir geriausių praktikų perdavimą.

Veiklai vien Lietuvoje tapo per ankšta

Nuo pat pirmųjų veiklos metų buvo akivaizdu, kad vien Lietuvoje neišsiteksime. 2010 m. pradėjome teikti paslaugas Kipre, Nikosijoje, 2014 m. – ir Nyderlanduose, Amsterdame.

Tačiau mūsų plėtra nėra savitikslė. Reaguojame į naujausias tendencijas ir geriausias praktikas, todėl nusprendėme atsisakyti patikos paslaugų Kipre. Šis verslas atskirtas, jį išpirko padalinio vadovai. Tuo metu „Lewben“ Kipre toliau teikia finansų, apskaitos ir teisės paslaugas.

Veikla one-stop-shop principu

Kadangi mūsų grupėje yra finansinių paslaugų centras „Nordgain“ ir valdymo konsultacijų bendrovė „Strategy Labs“, galime atliepti beveik visus verslo poreikius. Tai tikrai mūsų stiprybė ir išskirtinumas rinkoje.

Mūsų finansų ir apskaitos padalinys paslaugas teikia daugiau nei 20 jurisdikcijų, o pažangūs IT įrankiai užtikrina, kad mūsų ekspertai gali vykdyti net itin specifinių juridinių vienetų verslo apskaitą. Vienas seniausių šio padalinio klientų – daugiau nei 15 metų veikianti ir beveik nuo veiklos pradžios mūsų paslaugas pasirinkusi biotechnologijų pramonės įmonė – ilgainiui visas apskaitos, mokesčių ir finansų valdymo funkcijas perdavė mūsų finansų ekspertams.

O prieš porą metų pradėję projektą su vienu didžiausių šalies darbdavių mūsų apskaitos padalinio ekspertai šiandien šiai įmonei jau sėkmingai teikia darbo užmokesčio apskaitos paslaugą.

Ši viena didžiausių pagal darbuotojų skaičių įmonių Lietuvoje pasirinko mus darbo užmokesčio apskaitos partneriu ir dabar ap-skaičiuojame darbo užmokestį daugiau nei 4000 šios įmonės darbuotojų.

Veikiame ne tik vietinėje rinkoje – mūsų komanda yra sukaupusi tarptautinę patirtį ir gali užtikrinti kokybišką finansų apskaitą ir jos procesų valdymą skirtingose rinkose. Dirbdami su didžiausiu automobilių pramonės atstovu ir Lietuvos medienos pramonės įmone savo teikiamų paslaugų spektrą išplėtėme ir į kitas geografines teritorijas. Taip pat ieškome galimybių konsoliduoti šių paslaugų teikimą įsigyjant kitas rinkoje veikiančias įmones.

Valdymo konsultacijų padalinys per aštuonerių metų praktiką konsultavo investicinius fondus ir korporacijas JAV, Afrikos žemyne, Viduriniuose Rytuose. Taip pat šis padalinys – dažnas patarėjas vykdant įmonių perleidimų sandorius Baltijos šalyse. Valdymo konsultacijų padalinio ekspertai dažnai pasitelkiami į pagalbą prireikus spręsti kompleksinius uždavinius mažmeninės prekybos, gamybos ir telekomunikacijų srityse.

Smarkiai išaugus veiklos mastui, komandai ir paslaugų spektrui supratome, kad turime būti itin dinamiški ir inovatyvūs, taigi 2019 m. įmonių grupė persiorientavo į „Agile“ projektų valdymo metodą ir, siekdama glaudesnės integracijos, priėmė sprendimą judėti bendro prekės ženklo link. Šiandien naujasis „Lewben“ ženklas kartu su grupėje esančiomis įmonėmis telkia šimto darbuotojų komandą, vykdančią projektus 28-iose šalyse ir teikiančią konsultavimo paslaugas didelėms tarptautinėms ir vietinėms verslo įmonėms bei individualiems klientams.

Įdiegta partnerystės struktūra

Dar 2019 m. pavasarį „Lewben“ pranešė, kad steigia partnerystės principu pagrįstą bendrovę „Lewben Holdings“, tapsiančią kontroliuojančiu tikruoju komanditinės ūkinės bendrijos „Lewben Partners“ nariu. Buvo nuspręsta, kad „Lewben Partners“ valdys grupės įmones: integruotų profesinių paslaugų įmonę „Lewben“, įmones Kipre ir Nyderlanduose, apskaitos ir buhalterinių paslaugų bendrovę „Nordgain“ ir valdymo konsultacijų įmonę „Strategy Labs“.

Pirmaisiais „Lewben“ partneriais tapo „Nordgain“ direktorė Agnė Jasinskaitė ir „Lewben“ teisės bei mokesčių paslaugų direktorius Gediminas Laucius. Prieš mėnesį „Lewben“ papildė grupės partnerių gretas – naujuoju partneriu tapo „Strategy Labs“ vadovas Vytautas Staugaitis.

V.Staugaitis prie įmonių grupės prisijungė 2018 m., kai perėmė vadovavimą „Strategy Labs“. Prieš tai jis daugiau nei 10 metų dirbo kaip išorės ir vidaus konsultantas pirmaujančiose sektorių įmonėse, dabar specializuojasi strateginių konsultacijų, susijungimų ir įsigijimų bei veiklos optimizavimo srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.