Teismas laikinai sustabdė „Ignitis grupės“ darbuotojų premijavimą

Teismas prokurorų prašymu laikinai sustabdė valstybės kontroliuojamo energetikos holdingo „Ignitis grupė“ darbuotojų ir vadovų skatinimo opcionais programą, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė grupė.

Pasak grupės, teismo procesas neturės įtakos jos veiklai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasak grupės, teismo procesas neturės įtakos jos veiklai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2021, 11:20 AM, atnaujinta May 4, 2021, 11:31 AM

Vilniaus apygardos prokuratūra pirmadienį kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kuris pritaikė laikinąsias apsaugos priemones (LAP).

Darbuotojų ir vadovų skatinimo opcionais programa sustabdyta iki teismo sprendimo įsiteisėjimo šioje byloje. Grupė žada įvertinti ieškinio bei teismo nutarties argumentus ir priimti sprendimą dėl tolesnių veiksmų.

Pasak grupės, teismo procesas neturės įtakos jos veiklai.

Pasak „Ignitis grupės“, Vilniaus apygardos prokuratūros viešojo intereso prokurorė teismo prašo pripažinti negaliojančiais bendrovės akcininkų susirinkimo ir valdybos sprendimus, susijusius su opcionų programų, taip pat opcionų sutartis.

Teismų informacinės sistemos „Liteko“ duomenimis, atsakovai byloje yra ne tik „Ignitis grupė“, bet ir Finansų ministerija, grupės generalinis direktorius Darius Maikštėnas, valdybos nariai Živilė Skibarkienė, Vidmantas Salietis, Dominykas Tučkus, Darius Kašauskas, ESO generalinis direktorius Mindaugas Keizeris, „Ignitis Renewables“ vadovas Aleksandras Spiridonovas, „Ignitis“ vadovas Darius Montvila ir „Ignitis gamybos“ vadovas Rimgaudas Kalvaitis.

Bendrovės vertinimu, opcionų programos kaip sudėtine atlygio ir motyvavimo dalis yra modernus, geriausias tarptautines praktikas ir Lietuvos įstatymus atitinkantis procesas.

„Bendrovės nuomone, įgyvendinant darbuotojų ir vadovų opcionų programas, nei viešasis interesas, nei teisės aktai nebuvo pažeisti. Gerbiame Prokuratūros teisę, vykdant jai pavestas funkcijas, kreiptis į teismines institucijas. Galutinį sprendimą dėl ieškinio pagrįstumo priims teismas“, – rašoma grupės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?