Vyriausybė leido įmonių pavadinimus sudaryti užsienio kalba 

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui leisti įmonių pavadinimus sudaryti užsienio kalba lotynų abėcėlės raidėmis.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat atkreipia dėmesį, kad Registrų centrui nuolat teikiami registracijai pavadinimai, kuriuose vartojamos „q“, „x“ ar „w“ raidės.<br>V.Balkūno nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat atkreipia dėmesį, kad Registrų centrui nuolat teikiami registracijai pavadinimai, kuriuose vartojamos „q“, „x“ ar „w“ raidės.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2021, 3:28 PM

Šiuo metu galiojantis reguliavimas įmonių pavadinimų sudaryti užsienio kalba neleidžia, išskyrus įmonių, susijusių su užsienio juridiniais asmenimis, sudaromus pavadinimus, kurie yra tapatūs ar panašūs į užsienio įmonių pavadinimus.

„Blogoji praktika, kad dabar per notarus dalis įmonių tai daro. Jau dabar turime beveik 6 tūkst. juridinių asmenų, kurie turi užsiregistravę pavadinimus užsienio kalba lotynų abėcėlės raidėmis, bet tai yra papildomas apsunkinimas įmonėms. Dalis įmonių, žinau ne vieną, steigiasi Estijoje ir tada plėtoja veiklą Lietuvoje“, – Vyriausybės posėdyje sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pasak ministrės, šis pakeitimas aktualus įmonėms, kurios planuoja tarptautinę plėtrą, taip pat startuoliams. Anot A.Armonaitės, įgyvendinus šį pokytį, pakiltų ir Lietuvos vieta „Doing Business“ reitinge.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat atkreipia dėmesį, kad Registrų centrui nuolat teikiami registracijai pavadinimai, kuriuose vartojamos „q“, „x“ ar „w“ raidės.

Ministerijos teigimu, 21 ES valstybėje narėje yra galimybė juridinių asmenų pavadinimus sudaryti lotynų kalbos rašmenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.