V. Sinkevičius: žiedinės ekonomikos potencialas Lietuvoje dar visiškai neišnaudotas

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius teigia, kad, nors plastiko surinkimo srityje Lietuva ES kontekste pasiekė itin gerų rezultatų, vis dar lieka neišnaudotas šalies žiedinės ekonomikos potencialas.

Plastiko surinkimo srityje Lietuva ES kontekste pasiekė itin gerų rezultatų.<br>V.Skaraičio nuotr.
Plastiko surinkimo srityje Lietuva ES kontekste pasiekė itin gerų rezultatų.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Sinkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Sinkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Plastiko surinkimo srityje Lietuva ES kontekste pasiekė itin gerų rezultatų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Plastiko surinkimo srityje Lietuva ES kontekste pasiekė itin gerų rezultatų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 2:26 PM

„(Plastiko surinkimo srityje – ELTA) Lietuva atrodo labai gerai. Depozito sistema viršijo visus lūkesčius, plastiko butelių susirinkimas pranoksta tai, ko tikėtasi, ir yra tikrai sėkmingas. Visgi turbūt reiktų atkreipti dėmesį į kitas problemas“, – diskusijoje „Žalioji banga Europos ateičiai“ teigė jis.

Anot V. Sinkevičiaus, neturinti gausių gamtinių išteklių Lietuva, pasinaudojusi žiedinės ekonomikos principais, galėtų padidinti šalies verslo ir ekonomikos atsparumą.

„Problema lieka padangų surinkimas ir vėlesnis jų panaudojimas, kuris, deja, šlubuoja. Galbūt apie tai trūksta informacijos. Galų gale problemų kelia ir medžiagų panaudojimas ekonomikoje.

Žiedinės ekonomikos potencialas, deja, Lietuvoje dar yra visiškai neatskleistas ir neišnaudotas. O tokia trapi ekonomika kaip Lietuvos, kuri savo resursų neturi ir jų iš gamtos yra išgaunama tik saujelė, tikrai galėtų daug geriau išnaudoti žiedinės ekonomikos principus ir panaudoti įvairias medžiagas gamyboje“, – sakė jis.

„Tai būtų didelė galimybė verslui, tai didintų ir Lietuvos atsparumą sutrikimams tiekimo grandinėse, kurios įvyko, kai prasidėjo COVID-19“, – pridūrė V. Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.