Svarbūs pirkiniai Europoje bei JAV net per pandemiją aviatoriams sukrovė milijoninį pelną

2021 m. Gegužės 17 d. „Avia Solutions Group“ skelbia finansinių metų, pasibaigusių 2020 m. Gruodžio 31 d., konsoliduotus finansinius rezultatus.

„Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis.
„Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-17 18:31

Nepaisant to, jog globaliai aviacijos pramonei patekus į COVID-19 krizės gniaužtus – 2020 m. industrijos apimtys sumažėjo maždaug 60 proc. – „Avia Solutions Group“ rezultatai išliko geri, o apyvarta, palyginti su praėjusiais finansiniais metais, sumažėjo tik 35 proc..

Visai neseniai tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch Ratings“ patvirtino „Avia Solutions Group“ BB ilgalaikio skolinimosi reitingą ir patikslino grupės perspektyvą iš „Neigiamos“ į „Stabilią“.

„Avia Solutions Group“ kredito reitingas nepakito nuo pirmojo paskelbimo 2019 m. pabaigoje.

„Platus paslaugų portfelis, laiku pradėtas grupės veiklos diversifikavimas į krovinių gabenimo segmentą ir griežta finansinė disciplina leido mums išlikti tvirtiems ir per COVID-19 pandemiją“, – sakė „Avia Solutions Group“ direktorius Jonas Janukėnas. „Nors pandemija neginčijamai turėjo neigiamos įtakos visai aviacijos pramonei, mūsų grupės įmonės rado būdų padidinti užimamas rinkų dalis, lanksčiai reaguodamos į besikeičiančią rinką ir pristatydamos naujas paslaugas. Tuo pačiu metu „Avia Solutions Group“ pavyko išlaikyti stabilią grynosios skolos poziciją ir išlaikyti tvirtą kredito reitingą. Pagrindinės „Avia Solutions Group“ plėtros sritys išlieka orientuotos į Vakarų Europos, Šiaurės Amerikos ir Pietryčių Azijos rinkas“.

2020 m. ir 2021 m. pradžioje „Avia Solutions Group“ sudarė keletą svarbių sandorių Vakarų Europos rinkose.

Grupė įsigijo „Aviator Group“, pirmaujančią antžeminių paslaugų teikėją Šiaurės šalyse, „Bluebird Nordic“, Islandijos siauro fiuzeliažo krovininių orlaivių operatorių, „RAS Completions“, Londone įsikūrusią korporatyvinių orlaivių interjero ir eksterjero paslaugų įmonę, bei „Arcus Air Logistics“, skubių siuntų gabenimo oru ir kurjerių paslaugų teikėją, įsikūrusią Vokietijoje.

2020 m. „Avia Solutions Group“ taip pat žengė reikšmingą žingsnį į Šiaurės Amerikos rinką įsigydama „Wright International“, nepriklausomą operatyviosios techninės priežiūros paslaugų teikėją, veiklą vykdantį didžiausiuose Kanados oro uostuose.

Įsigijus įmones, „Avia Solutions Group“ darbuotojų gretas papildė daugiau nei 2000 aviacijos specialistų, o įmonių apyvarta prieš COVID-19 pandemiją viršijo 200 milijonų eurų.

Daugiau nei 75 proc. grupės pajamų buvo gauta iš Vakarų Europos rinkų, Pietryčių Azija sudarė kiek daugiau nei 10 proc. pajamų, o pajamos iš Rusijos sumažėjo iki 4 proc.

Grupės apyvarta siekė 709 milijonus eurų, o EBITDA – 109 milijonus eurų. Grynieji nuostoliai per laikotarpį sudarė 52 milijonus eurų.

Neigiamos įtakos rezultatams turėjo 54 milijonų eurų vienkartinės išlaidos, susijusios su nutrauktomis veiklomis ir su COVID-19 susijusiais atidėjimais turto vertės sumažėjimui. Dėl to grynasis metinis pelnas prieš vienkartines išlaidas siekia 2 mln. eurų.

Diversifikuotas įmonių portfelis, stipri rinkos pozicija bei orientacija į verslo sektoriaus klientus buvo pagrindiniai grupės rezultatų stabilumą nulėmę veiksniai.

Be to, stipri „Avia Solutions Group“ įmonių pozicija orlaivių techninės priežiūros, atnaujinimo ir kapitalinio remonto (MRO) bei antžeminio aptarnavimo rinkose bei teigiami grupės krovinių gabenimo ir logistikos specialistų „Chapman Freeborn“ ir „Bluebird Nordic“ rezultatai reikšmingai prisidėjo prie stabilaus grupės kredito reitingo ir perspektyvų.

Tikimasi, jog 2021 m. antroje pusėje spartės įvairių aviacijos sektoriaus segmentų atsigavimas, kurio sparta priklausys nuo tokių veiksnių kaip masinė vakcinacija, vakcinos pasų išleidimas, sienų atidarymas ir kelionių oru visame pasaulyje apribojimų panaikinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.