Neša prašymus Vyriausybei – maitintojai nori švediško stalo, kiti – švelnesnių ribojimų

Viešbučių ir restoranų asociacija prašo Vyriausybės leisti viešbučiuose maitinimą organizuoti švediško stalo principu, atlaisvinti restoranų veiklą viduje.

E.Šiškauskienė: „Mūsų prašymas – viešbučiuose leisti maitinimą švediško stalo principu.“<br> V.Skaraičio nuotr.
E.Šiškauskienė: „Mūsų prašymas – viešbučiuose leisti maitinimą švediško stalo principu.“<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 12:36 PM

Sveikatos apsaugos viceministrė sako, kad Vyriausybei bus teikiami siūlymai dėl šių aspektų.

„Mūsų didelis prašymas būtų viešbučiuose leisti maitinimą švediško stalo principu.

Įsivaizduojate, Birštone viešbutis – ne miesto centre, žmonės neturi galimybės niekur pavalgyti ir 300 žmonių reikia tris kartus nešti maistą į kambarius.

Pirmiausia, rajonuose nėra tiek darbuotojų, antras, tai daug nesaugiau nei tada, kai steriliai apsirengęs darbuotojas įdeda maistą, ir žmogus atsisėda saugiu atstumu prie staliuko“, – Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje trečiadienį sakė Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu baseinų paslaugos viešbučiuose teikiamos tik vienam šeimos ūkiui.

„Kaip pasiruošęs saugos priemones verslas, turbūt niekas kitas taip nėra pasiruošęs, ir kodėl negalėtų pagal plotą į tuos nedidelius viešbučių baseinus eiti daugiau žmonių, nematome jokios priežasties“, – sakė E.Šiškauskienė.

Asociacijos prezidentė taip pat prašė leisti restoranams priimti klientus ir viduje bei darbo laiką pailginti iki 23 valandos.

„Dabar užplūsta žmonės lauko terasas po darbo nuo penkių iki devynių. Realiai dvi tris valandas. Verslui tai yra tragedija“, – sakė E.Šiškauskienė.

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė sakė, kad ministerija rengiasi trečiadienį dėl to pateikti siūlymus Vyriausybei.

„Ne visai taip, kaip norite, bet šiek tiek kitaip visi trys jūsų įvardyti aspektai šiandien yra iš Sveikatos apsaugos ministerijos pateikti Vyriausybei“, – sakė Ž. Simonaitytė.

Vyriausybei bus siūloma leisti viešojo maitinimo įstaigoms darbo laiką leisti pailginti iki 22 valandos, sušvelninti ribojimus dėl baseinų paslaugų. 

Karantino nutarimo projekte siūloma numatyti, kad viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių ir barų veikla vykdoma nuo 7 iki 22 valandos, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei 2 asmenims, išskyrus vienos šeimos ir ar vieno namų ūkio narius.

Taip pat siūloma sušvelninti ribojimus teikiant baseinų paslaugas, teikiamas ne daugiau kaip 50 asmenų, užtikrinant 20 kv. metrų paslaugos teikimo plotą vienam asmeniui, lankytojų registraciją ir kitas saugumo priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.