Klaipėda pradeda vasaros sezoną: tikimasi pernykštės sėkmės

Klaipėda skelbia vasaros sezono pradžią. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ kalbėjęs miesto meras Vytautas Grubliauskas pristatė miestiečių ir miesto svečių laukiančias pramogas bei išreiškė lūkesčius, jog ši vasara Klaipėdai bus tokia pat sėkminga, kaip ir pernykštė.

V.Grubliausko manymu, nemaža dalis Lietuvos gyventojų rinksis pajūrį.
V.Grubliausko manymu, nemaža dalis Lietuvos gyventojų rinksis pajūrį.
Klaipėda skelbia vasaros sezono pradžią.
Klaipėda skelbia vasaros sezono pradžią.
Vytautas Grubliauskas.<br>VE.lt nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>VE.lt nuotr.
V.Grubliauskas<br>A.Kubaičio nuotr.
V.Grubliauskas<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 3:25 PM

Nors trečiadienį buvo aptarti Baltijos kelionių burbulo planai, meras viliasi, jog tai nesumažins lankytojų srautų ir šiemet kurortinis miestas patirs pernykštę sėkmę. Pasak jo, tiek Žaliasis sertifikatas, tiek kelionių burbulas kol kas yra tik neįgyvendinti projektai.

„Žinoma, labai gaila, jog bus prarastas kruizinių laivų sezonas – ne tik prarasta dešimtys tūkstančių turistų, bet ir įvaizdžio klausimas“, – apgailestavo V.Grubliauskas.

V.Grubliausko manymu, nemaža dalis Lietuvos gyventojų rinksis pajūrį. „ Čia yra puiki infrastruktūra, puikus logistinis aptarnavimas. Klaipėda, būdama viduryje tarp Neringos ir Šventosios, sulauks ir poilsiautojų, ir pailsėti norinčių klaipėdiečių“.

Nors, mero teigimu, norintiems pasimėgauti vasaros malonumais oficialaus starto nereikia, švenčių mėgėjus džiugins šiandien vakare bures pakelsiantis Klaipėdos simbolis „Meridianas“, tokiu būdu pažymėdamas vasaros sezono pradžią.

Jubiliejinio sezono atidaryme dalyvaus ir Lietuvos aukštosios jūreivystės studentai. Burės, mero teigimu, atspindės itin svarbų miestui įvykį – šiemet Klaipėda taps Europos jaunimo sostine.

„Oficiali sezono pradžia bus birželio 1 d., Antrojoje Melnragėje Klaipėdos paplūdimiams įteikiant mėlynąją vėliavą, kaip įrodymą, kad jie atitinka aukščiausius europinius standartus“, – pranešė V.Grubliauskas.

Į Klaipėdą atvykę poilsiautojai galės mėgautis ne tik jūra, saulės spinduliais, bet ir įvairiais renginiais, kurių, mero įsitikinimu, šiemet neturėtų trūkti.

„Noriu tikėti, kad jau prasidėję renginiai: Tarptautinė muziejų diena, Poezijos festivalis, Džiazo festivalis ir Tarptautinis gatvių teatro festivalis įvyks. Kokiu formatu, kiek žiūrovų galės dalyvauti, nežinia“, – pripažino V.Grubliauskas.

Meras žadėjo, jog Klaipėdiečių bei miesto svečių pamėgta Jūros šventė šiemet nebus atidėta. Tai, V.Grubliausko teigimu, užtikrins mieste įsibėgėjusi masinė vakcinacija bei Galimybių pasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.