„Contribee“ – komanda, patraukusi investuotojų dėmesį

„Contribee“ platforma pradėjo veikti 2020 m. rugsėjį. Joje turinio kūrėjai, verslai ar organizacijos gali nemokamai susikurti savo paskyrą, transliuoti įrašus, bendrauti su savo sekėjais ir pagal pasirinktą individualų modelį rinkti sekėjų paramą. Turinio prenumeratoriai gali stebėti vaizdo įrašus ir remti kūrėjų veiklą.

 „Contribee“ komanda
 „Contribee“ komanda
 „Contribee“ komanda
 „Contribee“ komanda
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 7:00 AM

Šiuo metu platforma yra pritraukusi daugiau kaip 300 turinio kūrėjų ir daugiau kaip 2500 prenumeratorių Lietuvoje. Tuo tarpu platformoje, kūrėjams ir organizacijoms šiuo metu yra išmokėta kiek daugiau nei 80 tūkst. eurų. Startuolio kūrėjai prognozuoja, kad pritraukta investicija padės didinti prekės ženklo žinomumą, per metus išauginti platformoje užsiregistravusių kūrėjų skaičių iki 1000 ir išplėsti veiklą į dar dvi užsienio šalis.

Amžius – ne kliūtis

Adrijui Jakučioniui, vienam iš startuolio steigėjų, – septyniolika. Adrijus pasakoja, kad jau nuo vaikystės užsiėmęs programavimu, kūręs internetinius puslapius, vaizdo įrašus, kuriais dalijosi platformoje „YouTube“. Startuolio steigėjas sako supratęs, kad Lietuvos rinka per maža norint iš to užsidirbti, todėl susidomėjo sutelktinio finansavimo formomis.

„Užsiimu programavimu nuo dešimties metų, kuriu internetinius puslapius bei platformas. Idėja kilo, kai man buvo šešiolika, tačiau supratau, kad, norint ją įgyvendinti, man reikalinga stipri komanda. Tuomet prisijungė Gediminas ir Mantas, radome daugiau komandos narių – visi sujungėme tai, ką mokame geriausiai, ir sukūrėme šį produktą. Šiuo metu turime narių, dirbusių tokiose pasaulinėse kompanijose kaip „Uber“ ar „Google“, – pasakoja Adrijus.

Pirmuoju Adrijaus partneriu tapusio Gedimino Ratkevičiaus neišgąsdino jaunas startuolio steigėjo amžius. Priešingai – Gediminas tiki, kad rado stiprų partnerį.

„Prisimenu save, kai buvau 16 – 17 metų: laksčiau kieme su kamuoliu, ir visas ateities planas buvo žaisti krepšinį. Tikiu, kad Adrijus yra labai stiprus partneris, jei būdamas tokio amžiaus kelia sau tokius verslo tikslus ir jų siekia“, – džiaugiasi „Contribee“ steigėjas ir vadovas Gediminas.

Svarbiausia – komanda

Į startuolį investavusio INVEGOS dukterinės įmonės valdomo rizikos kapitalo fondo „CoInvest Capital“ investicijų vadovas Paulius Uziela prisipažįsta, kad jų fondo istorijoje tai yra pirmasis toks atvejis, kai startuolio steigėjas yra moksleivis: „Buvo ir teisinių iššūkių, nes vis dėlto komandoje turime nepilnametį. Tačiau mums džiugu – tai rodo jaunosios kartos įsitraukimą į verslumą, rimtą požiūrį į ateitį. Mes tai laikome vienu didžiausiu šios komandos privalumų.“

P. Uziela sako, kad darbas su startuoliais prasideda gerokai anksčiau, nei juos pasiekia investuotojų finansinė injekcija. Didžiulis darbas yra atliekamas iki investicijos: žiūrima, kaip įmonė veikia, kokie jos planai, kaip bendrauja tarpusavyje įmonės steigėjai. „Kai ateina rizikos kapitalo fondai, produktas jau turėtų būti išvystytas, tačiau esminis „turinys“, į ką investuojame, tai – daugiausia komanda, nes ji yra labai svarbi,“ – akcentuoja jis.

„Contribee“ steigėjas ir vadovas Gediminas Ratkevičius tiki, kad norint prisitraukti investuotojus, svarbu, kad projektai būtų išgryninti, turėtų aiškias vizijas ir stiprią, patirties turinčią komandą. „Reikia tiesiog surasti vieniems kitus,“ – sako Gediminas.

Italija ir Ispanija sutiko šilčiausiai

„Contribee“ komanda įtikinę rizikos kapitalo fondo „CoInvest Capital“ atstovus ir verslo angelus, kad jų idėja turi potencialo ir yra verta pasitikėjimo, pritraukė 100 tūkst. eurų finansavimą. Po šios investicijos komanda ne tik patobulino produktą, bet ir pradėjo žvalgytis į užsienio rinkas. Atlikę užsienio rinkų analizę, „Contribee“ steigėjai atsirinko šešias šalis, kurias pirmiausia norėtų prisijaukinti, plėsdami verslą. Tai – Italija, Ispanija, Graikija, Slovakija, Suomija ir Portugalija. Geriausių rezultatų sulaukė iš Italijos ir Ispanijos kūrėjų. „Šios dvi šalys mus pasitiko šilčiausiai,“ – pastebi „Contribee“ vadovas. Sulaukusi teigiamų rezultatų Italijoje bei Ispanijoje, startuolio komanda ėmėsi platformos adaptacijos šių šalių rinkoms: išvertė platformos tekstus į italų bei ispanų kalbas, sprendžia klientų aptarnavimo klausimą – komandą papildė nariu, sklandžiai kalbančiu šiomis kalbomis, ruošia reklamas, planuoja komunikacijos su šalies kūrėjais veiksmus.

„Coinvest Capital“ investicijų vadovas Paulius Uziela giria komandą, kuri nevengia eksperimentuoti ir tuo pačiu greitai gauna grįžtamąjį ryšį iš potencialių klientų bei užsienio rinkų. Taip pat ragina nesustoti – testuoti toliau ir kitų šalių rinkas.

Planas – pusė milijono eurų kūrėjams

„Contribee“ platformos turinio kūrėjų gretose galima pastebėti ne tik gerai žinomus nuomonės formuotojus, prie platformos jau prisijungė sporto, edukacijos, muzikos, menų ir kitų sričių ekspertai, įvairūs fondai bei religinės bendruomenės. Šiuo metu didžiausią paramą platformoje renka Deimantės Guobytės labdaros ir paramos fondas „Lietuva – gyvūnams“, kuris per mėnesį sugeneruoja apie 3000 eurų pastovių pajamų. Pasak startuolio steigėjų, turinio kūrėjais gali būti ne tik žinomi žmonės, bet visi gerai išmanantys savo sritį ir kuriantys įdomų, aktualų turinį. Iki šių metų pabaigos, komanda kelią sau tikslą – išmokėti kūrėjams ir organizacijoms pusę milijono eurų.

„Kurdami „Contribee“ daug bendravome su įvairių sričių turinio kūrėjais ir priėmėme sprendimą kūrėjų papildomai neapmokestinti. Visomis platformos funkcijomis kūrėjai naudojasi nemokamai, gali generuoti neribotas pajamas. Iš prenumeratorių gautas pajamas kūrėjas persiveda tiesiai į savo sąskaitą. Artimiausiu metu žadame platformos funkcionalumą papildyti ir elektroninės parduotuvės integracija – kad kūrėjai galėtų uždirbti ne tik iš prenumeratų, bet ir įvairios atributikos pardavimų“, – pasakoja „Contribee“ komunikacijos vadovas Mantas Michalauskas.

„CoInvest Capital“ atstovai atkreipia dėmesį, kad sulaukti finansavimo – tai tik pirmas žingsnis sėkmės link. Anot jų, pradinio finansavimo pritraukimo negalima vadinti sėkme, nes tai yra darbas, už kurį yra atlyginama, o sėkmės pavyzdžiu galima vadinti tas įmones, kurios pritraukia strateginius investuotojus arba parduoda savo verslą, ko ir tikisi investuotojai. Ką laikytų savo verslo sėkme, patys „Contribee“ sako, dar anksti kalbėti – siekiai dideli ir scenarijų gali būti daug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.