Didžiojo septyneto šalys pasirašė susitarimą dėl pelno mokesčio minimalaus tarifo

Turtingiausios pasaulio šalys šeštadienį pasirašė svarbų visuotinį susitarimą, siekdamos kovoti su mokesčių vengimu ir užtikrinti, kad technologijų milžinės sumokėtų teisingą mokesčių dalį, pareiškė britų iždo kancleris Rishi Sunakas.

Didžiojo septyneto šalys pasirašė susitarimą dėl pelno mokesčio minimalaus tarifo.<br>T.Bauro nuotr.
Didžiojo septyneto šalys pasirašė susitarimą dėl pelno mokesčio minimalaus tarifo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2021, 4:32 PM, atnaujinta Jun 5, 2021, 5:52 PM

Jis sakė, kad septynių pirmaujančių ekonomikų finansų ministrai pasirašė paktą paskutinę susitikimų dieną Londone.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad G-7 finansų ministrai šiandien, po daugelio metų diskusijų, pasiekė istorinį susitarimą reformuoti pasaulinę mokesčių sistemą, kad ji atitiktų pasaulinį skaitmeninį amžių, kad užtikrintume, jog ji būtų teisinga, taigi, kad įmonės mokėtų reikiamus mokesčius reikiamose vietose“, – „Twitter“ paskyroje paskelbtame vaizdo pranešime teigė R.Sunakas.

Finansų ministrai įsipareigojo nustatyti pasaulinį mažiausiai 15 procentų pelno mokesčio dydį.

„Mes įsipareigojame kiekvienoje šalyje nustatyti unifikuotą bent 15 proc. mokesčio dydį“, – sakoma pranešime, paskelbtame po susitikimo Londone.

Šis finansų ministrų susitikimas turėtų paruošti dirvą platesniam G-7 lyderių susitikimui Anglijos pietvakarinėje Kornvalio grafystėje, prasidėsiančiam birželio 11 dieną. Jame dalyvaus JAV prezidentas Joe Bidenas, vyksiantis pirmosios kelionės į užsienį nuo atėjimo į valdžią šių metų sausį.

G-7 pastaruoju metu patiria spaudimą suteikti vakcinų nepasiturinčioms šalims, susiduriančioms su naujais COVID-19 protrūkiais, ir finansuoti kovos su klimato kaita projektus.

„Facebook“ sveikina Didžiojo septyneto susitarimą dėl pelno mokesčio

Socialinis tinkas „Facebook“ sveikina Didžiojo septyneto (G-7) susitarimą dėl unifikuoto pelno mokesčio dydžio, nepaisant to, kad šis sprendimas greičiausiai reikš didesnius mokesčius pačiai įmonei, šeštadienį pareiškė jos viceprezidentas tarptautiniams ryšiams.

„Mes sveikinam svarbų progresą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Nickas Cleggas.

„Tai gali reikšti didesnius mokesčius „Facebook“ įvairiose vietose“, – pridūrė jis.

Turtingiausios pasaulio šalys šeštadienį pasirašė svarbų visuotinį susitarimą, siekdamos kovoti su mokesčių vengimu ir užtikrinti, kad technologijų milžinės sumokėtų teisingą mokesčių dalį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.