Programų kūrėja paskelbė apie savo planus – Lietuvoje atidarys pažangiųjų technologijų centrą

Profesionalias technologijų paslaugas teikianti įmonė „Accenture“ paskelbė savo planus įsteigti naują pažangiųjų technologijų centrą Vilniuje. Centras duris atvers dar šiais metais, pirmuoju etapu planuojama įdarbinti keliasdešimt darbuotojų. Įmonė tikisi spartaus centro augimo, tad per kelerius ateinančius metus „Accenture“ komanda Vilniuje potencialiai galėtų išaugti iki kelių šimtų.

Manoma, kad „Accenture“ komanda Vilniuje išaugs iki kelių šimtų darbuotojų.<br> "Scanpix" nuotr.
Manoma, kad „Accenture“ komanda Vilniuje išaugs iki kelių šimtų darbuotojų.<br> "Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 9:38 AM, atnaujinta Jun 11, 2021, 10:29 AM

Centro Vilniuje atidarymas bus reikšmingas žingsnis plečiant „Accenture“ veiklą Baltijos šalyse. Pirmąjį pažangiųjų technologijų centrą įmonė atidarė 2002 m. Latvijoje – ten „Accenture“ yra viena didžiausių technologijų ir verslo paslaugas teikiančių kompanijų, įdarbinusi daugiau nei 1800 informacinių technologijų specialistų.

Būsimasis centras vystys ir teiks platų pramonės šakų technologinių sprendimų spektrą, taip pat individualias technologijų inžinerijos, infrastruktūros ir debesijos paslaugas klientams visame pasaulyje. Tam centras pasitelks inovatyvius paslaugų teikimo modelius, „Agile“ metodų vystymą ir automatizavimo pajėgumus.

„Accenture“ tikisi pritraukti darbuotojus iš gausios talentingų profesionalų pasiūlos šalyje. Ypatingas dėmesys bus kreipiamas į gerus sistemų integravimo įgūdžius ir gebėjimą vystyti programinę įrangą pagal individualius poreikius, naudojantis Java, .NET ir SAP. Svarbią vietą įdarbinant specialistus Baltijos šalyse taip pat užims mokymas, siekiant, kad jiems nepritrūktų reikiamų įgūdžių padėti klientams prisitaikyti prie kintančių rinkos sąlygų.

Pasirinkusi Lietuvą „Accenture“ papildo kitų didžiųjų kompanijų, jau pradėjusių veiklą šalyje, gretas, tarp jų „Oracle“, „Moody’s“, „Nasdaq“ ir „Western Union“.

„Į naujausias skaitmenines technologijas ir platformas orientuotas naujasis pažangiųjų technologijų centras Lietuvoje leis mums būti augimo ir inovacijų katalizatoriumi savo klientams. Ilgalaikėje „Accenture“ plėtros strategijoje Lietuvoje numatomas glaudus bendradarbiavimas su Lietuvos technologijų ir verslo ekosistema. Tai reiškia ir darbą su šalies universitetais ir technikos mokyklomis, siekiant prisidėti prie vietinių technologijų specialistų rengimo“, – bendrovės sprendimą aiškina „Accenture“ vadovas Latvijoje Maksimas Jegorovas.

„Ekonomikos ir inovacijų ministerija yra pasiryžusi ir toliau stiprinti bei plėsti Lietuvos IRT įgūdžių bazę, taip pat skatindama įvairovę, lyčių lygybę IT sektoriuje specialiomis perkvalifikavimo ir mokymo programomis. Atkaklių darbuotojų dėka Lietuva išlieka regiono technologijų sektoriaus lydere. Tikime, kad „Accenture“ sprendimas įkvėps ir kitas dideles tarptautines kompanijas atrasti Lietuvos potencialą IT srityje“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Accenture“ yra visapuses specialistų paslaugas teikianti kompanija, pirmaujanti skaitmeninių, debesijos ir saugumo paslaugų srityse. Sutelkdama neprilygstamą patirtį ir specializuotus įgūdžius daugiau nei 40 pramonės šakų, įmonė siūlo Strategijos ir konsultavimo, Interaktyviojo, Technologijų ir Operacijų skyrių paslaugas. „Accenture“ dirba daugiau kaip 537 000 žmonių, kurie aptarnauja klientus daugiau nei 120 šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.