Kaunas vėl turi kuo girtis – sukinėjasi tarp reitingų lyderių

Miestų bei regionų verslo galimybes tarptautiniu mastu vertinanti „Emerging Europe“ verslo ekspertų komanda paskelbė reitingą „Miesto verslo aplinkos patrauklumo indeksas 2021“ (angl. Business-Friendly City Perception Index 2021).

Kauno palankiai įvertintas už gyvenimo kokybę ir turimą ekonominį potencialą.<br> A.Aleksandravičiaus nuotr.
Kauno palankiai įvertintas už gyvenimo kokybę ir turimą ekonominį potencialą.<br> A.Aleksandravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 1:05 PM

Šio reitingo geriausiųjų dešimtukuose net kelis kartus atsidūrė Kauno vardas, kur miestas įvertintas už gyvenimo kokybę ir turimą ekonominį potencialą.

Kaunas – palanki ir draugiška verslui aplinka, kuri sparčiai plečiasi. Gerai, kad šios mūsų miesto vertybės yra pastebimos ir toli už Lietuvos ribų.

Patekimas į aukščiausias pozicijas prestižiniame reitinge yra puikus įvertinimas ir rezultatas tų pastangų, kurias nuosekliai skiriame jau daugiau kaip penkerius metus stiprindami Kauno augimą,“ – džiaugiasi Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Džiūgauti iš tiesų yra dėl ko: verslo lyderiai iš įvairių Europos šalių, rinkdami verslui palankiausius miestus Centrinėje ir Rytų Europoje, Kaunui suteikė apdovanojimą už gyvenimo kokybę (angl. Quality of Life) ir skyrė septintąją vietą.

Miesto ekonominės galimybės (angl. Economic Potencial) taip pat neliko nepastebėtos – šioje kategorijoje Kaunas užėmė aukštą aštuntąją poziciją. Bendrame verslo aplinkos draugiškumo vertinime Kaunui atiteko dvidešimt trečioji vieta.

Šiame „Emerging Europe“, kuri nuolat stebi bei vertina teigiamus pokyčius Centrinėje ir Rytų Europoje, reitingo gyvenimo kokybės kategorijoje Kaunas aplenkė Sofiją (Bulgarija) bei Lvovą (Ukraina) atitinkamai užėmusias aštuntą ir devintą vietas.

Palankiausias sąlygas patogiam miestiečių gyvenimui turinčių miestų dešimtuką užbaigė Varšuva (Lenkija).

O štai vertinant miestų ekonominį potencialą Kaunas nurungė net startuoliškąjį Taliną (Estija), kuris atsidūrė devintoje reitingo pozicijoje, taip pat TOP dešimtuko paskutinėje vietoje atsidūrusį Gdanską (Lenkija).

Bendrame miesto verslo aplinkos patrauklumo nuo Kauno atsiliko Zagrebas (Kroatija) bei Katovicai (Lenkija) ir sąraše užėmė atitinkamai dvidešimt ketvirtą ir dvidešimt penktą vietas.

Kauno miesto turizmo, investicijų ir tarptautinės rinkodaros plėtros agentūros  „Kaunas IN“ direktorius Tadas Stankevičius teigia, jog tai – verslo bendruomeniškumo nuopelnas.

„Kaune nuolat ieškome naujų sprendimų bei siekiame, jog verslas jaustųsi užtikrintai.

Taip pat skatiname, jog įmonės drąsiai kurtų inovatyvias idėjas, vykdytų plėtrą. 

Kauno tarptautinis įvertinimas yra įmanomas tik dėl glaudaus verslo bendruomenės narių mieste bei visoje Lietuvoje bendradarbiavimo,“ – kalbėjo T.Stankevičius.

Patraukliausią verslo aplinką turinčių miestų sąrašo viršuje šiais metais atsidūrė Lenkijos miestas Lodzė, antroji vieta atiteko Prahai (Čekija), trečiojoje atsidūrė Liublijana (Slovėnija).

Sudarant reitingą investicinės aplinkos ekspertai, verslo konsultantai bei analitikai iš visos Europos anonimiškai atrinko miestus ir vertino jų potencialą.

„Kylančioje Europoje“, kaip Centrinę ir Rytų Europą vadina reitingo sumanytojai, yra daugiau nei 100 miestų.

Kaunui jau ne pirmą kartą šypsosi sėkmė kai kalba pasisuka apie teigiamą miesto verslo aplinkos apdovanojimą tarptautiniu mastu: 2020-ųjų pradžioje miestui skirtas įvertinimas už tiesioginių užsienio investicijų (TUI) pritraukimo strategiją „fDi Intelligence“ reitingų kategorijoje „Europos ateities mažieji regionai 2020/21“. O vos keliais mėnesiais vėliau Kauno startuolių ekosistema susirungė su net tūkstančiu miestų iš viso pasaulio ir užėmė garbingą 112-ą poziciją „Startup Blink“ reitinguose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.