Samoilo Kaco asociacija ėmė byrėti

Specialiųjų tyrimų tarnybai pateikus įtarimus vienam lošimų verslo banginių Samoilui Kacui dėl papirkimo ir prekybos poveikiu pradėjo byrėti ir jo iniciatyva įsteigta Nacionalinė lošimų ir žaidimų verslo asociacija.

Pernai pripažinta, kad S.Kacas vykdė neteisėtą lobistinę veiklą, o dabar šio lošimų sektoriaus verslininko gali laukti ir daugiau nemalonumų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pernai pripažinta, kad S.Kacas vykdė neteisėtą lobistinę veiklą, o dabar šio lošimų sektoriaus verslininko gali laukti ir daugiau nemalonumų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 19, 2021, 8:00 AM

Po to, kai STT dėl galimo mėginimo papirkti Seimo narį Matą Maldeikį įtarimus pareiškė didžiausios šalies lošimo automatų bendrovės „Tete-a-Tete“ savininkui S.Kacui, pastarasis nusprendė stabdyti savo veiklą Nacionalinėje lošimų ir žaidimų verslo asociacijoje (NLŽVA) – joje jis ėjo valdybos pirmininko pareigas.

Tačiau šaukštai gali būti po pietų, nes narių, kurių ir šiaip nebuvo daug, asociacijoje ėmė dar mažėti.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, iš jos jau pasitraukė bendrovė „Novogaming Vilnius“. Tokią galimybę svarsto ir įmonė „Unigames“.

„Gandai, kad išstojome iš asociacijos, kol kas laužti iš piršto, tačiau svarstymų apie tai yra. Tik sprendimų dar ne.

Nors kai tokia situacija, tai norom nenorom kyla įvairių minčių“, – sakė „Unigames“ vadovas Audingas Matulevičius.

Jis nesiėmė vertinti, kokios povandeninės srovės galėjo sukelti pastarąjį skandalą: „Sunku ką nors pasakyti, kai pats nesupranti, kas čia vyksta.“

Dar anksčiau iš asociacijos pasitraukė viena didžiausių lošimų ir lažybų verslo kompanijų „Top Sport“.

Anot jos vadovo Gintaro Staniulio, iš esmės NLŽVA, kuri ir anksčiau buvo vadinama asmenine S.Kaco organizacija, dabar liko tik bendrovė „Tete-a-Tete“.

„Prasidėjo įvairūs kiršinimai, įmonių rezultatų lyginimai, nors kai veikla skirtinga, tai kaip čia gali ką nors palyginti.

Todėl narystės NLŽVA atsisakėme jau anksčiau“, – „Lietuvos rytui“ sakė G.Staniulis.

Beje, jis pats yra vienas bendrovės „Tete-a-Tete“ akcininkų, tačiau tikino tuo nesidžiaugiantis.

„Ne kartą siūliau nupirkti iš manęs šias akcijas, tačiau S.Kacas nesutikdavo“, – pasakojo G.Staniulis.

NLŽVA prezidentas ir „Tete-a-Tete“ direktorius Olegas Smirnovas šią savaitę išplatintame pranešime tvirtino, kad STT tyrimas, pradėtas dėl siūlomų Loterijų ir lošimų įstatymo pakeitimų, niekaip nėra susijęs su pačia asociacija.

Taip pat buvo paskelbta, kad pats S.Kacas situaciją paaiškins vėliau, tačiau kol kas to nepadarė. Su O.Smirnovu susisiekti „Lietuvos rytui“ nepavyko.

STT kol kas nenurodė, koks yra S.Kaco vaidmuo šiame tyrime. Iki šiol buvo paskelbta, kad 50 tūkst. eurų kyšį M.Maldeikiui galėjo siūlyti Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius, kuriam, kaip ir S.Kacui, pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir papirkinėjimo.

Anot STT, įtariamieji siekė paveikti įstatymus, susijusius su lošimo automatų sujungimu į bendrą sistemą bei loterijų ir lošimų mokesčio tarifų padidinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.