Prieš pora metų palangiškius ir miesto svečius verslininkė su vyru stebino iš Honkongo parsivežta idėja gaminti ilgiausias – net 30 centimetrų siekiančias – bulvytes visame pasaulyje, o dar anksčiau kurortui pristatė tailandietiškus ledus, kurių populiarumu suskubo pasinaudoti ir kiti Palangos verslininkai.
Šiemet K.Nenartonė poilsiautojus kviečia iš naujo kioskelio, kurį pavadino tikra „Ledų bomba“. Idėją gaminti ledų kokteilius, kurie, kaip ji pati pažymi, nėra įprasti pieno kokteiliai, kuriuos žmonės įpratę gauti restoranuose, verslininkė parsivežė iš JAV. Ten ši naujiena sulaukė milžiniško populiarumo.
Visas sėkmės receptas – net keturi kaušeliai ledų, šiek tiek pieno, vaisių, kitokių pagardų ir speciali gaminimo technologija. Iš JAV parsivežti aparatai ledus ne suplaka, o suspaudžia.
„Į šį kokteilį dedasi tokie patys ledų burbuliukai, kaip ledainėse, tik mes į porciją sudedame keturis kaušelius tokių burbuliukų. Gaunasi kaip keturios porcijos ledų. Dėl to kokteilį ir pavadinome tikra ledų bomba. Pieno pilasi labai nedaug – tik tiek, kad būtų lengviau traukti per šiaudelį.
Tuomet kokteilį pagardiname natūraliais apelsinais, uogomis, ananasais, mangais, taip pat, jei žmogus nori – šokoladukais, guminukais, papuošimais. Rezultatas – tirštas ne pieno, kaip būna kitose kavinėse, o tikrų ledų kokteilis – keturguba bombinė porcija“, – pasakojo K.Nenartonė.
Vos šią vasarą naują kioskelį J.Basanavičiaus gatvėje atidariusi verslininkė sako, kad nors atsidarė visai neseniai, klientų skaičiumi negali skųstis. Tiesa, naujovių kurortui vis pažerianti moteris pripažįsta, kad ne visos jos pasiteisina.
„Kai kurių naujovių žmonės bijo, o kai kurių – ne. Pavyzdžiui, bulvyčių žmonės bijojo. Dabar irgi būna, kad ateina, tikisi ledų, o pasižiūri – kokteilis. Tai mes paaiškiname jiems, kad tai yra ledai. Tuomet priima žmonės, išbando, ir lieka patenkinti, – teigė K.Nenartonė.