Teismas – kategoriškas: 5,5 mln. eurų vertės BPC konkursas turi būti nutrauktas

Lietuvos apeliacinis teismas pranešė ketvirtadienį panaikinęs pernai lapkritį priimtą Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo buvo atmestas konkursą skundusios įmonės „Dekbera“ ieškinys BPC ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui.

Kvalifikacijos reikalavimą dėl išmaniųjų telefonų skubios pagalbos vietos nustatymo funkcijos Lietuvoje atitinka tik viena įmonė.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Kvalifikacijos reikalavimą dėl išmaniųjų telefonų skubios pagalbos vietos nustatymo funkcijos Lietuvoje atitinka tik viena įmonė.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 11:19 AM

Anot apeliacinio teismo, ginčijamą kvalifikacijos reikalavimą dėl išmaniųjų telefonų skubios pagalbos vietos nustatymo funkcijos Lietuvoje atitinka tik viena įmonė, jų mažai yra ir visoje Europoje.

„Todėl toks kvalifikacijos reikalavimas itin varžo konkurenciją, o atsakovų argumentai ir teismo eksperto nurodytos rizikos nebuvo pakankami, kad būtų pagrįstas reikalavimo proporcingumas“, – rašoma pranešime.

Neteisėtu pripažintas ir kvalifikacijos reikalavimas tiekėjo integracijos specialistui turėti darbo patirties išimtinai tik su konkretaus gamintojo radijo ryšio tinklu.

Kitus „Dekberos“ reikalavimus teismas atmetė, tačiau pripažino, kad konkursas toliau negali būti tęsiamas.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Dekbera“ anksčiau teismams yra teigusi, kad konkurenciją ribojančiais siaurais kvalifikacijos reikalavimais galimai siekiama sudaryti išskirtines sąlygas šiuo metu BPC paslaugas teikiančiai bendrovei „InnoForce“.

Konkurso laimėtojas turėtų sukurti ir įdiegti BPC informacinės sistemos programinę įrangą. Konkursas paskelbtas pernai birželio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.