I. Šimonytė: Ukraina daro didelį progresą, bet dar reikia pastangų kovojant su korupcija

Ukraina daro didžiulį progresą įgyvendindama reformas, nepaisant vystančio karo, bet dar reikia pastangų kovojant su korupcija ir pertvarkant teisinę sistemą, sako Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė.

I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda ir V.Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda ir V.Zelenskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Čmilytė-Nielsen.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>LRVK (L.Penek) nuotr.
I.Šimonytė.<br>LRVK (L.Penek) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 8, 2021, 1:34 PM

„Ukraina turi įgyvendinti reformas gerokai sudėtingesnėmis sąlygomis, nei turėjome mes, nes tuo pačiu turi gintis nuo karinės agresijos, o dalis teritorijos yra okupuota. Bet nepaisant vykstančio karo, Ukraina vykdo reformas daug sparčiau nei per visą laikotarpį iki Maidano“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Seime sakė I.Šimonytė.

„Vyksta žemės reforma, reformos bankų sektoriuje, energetikoje, valdymo decentralizavimas, viešojo administravimo, skaitmeninės transformacijos pasiekimai yra tikrai įspūdingi. Matome didžiulį progresą, bet visada lieka sričių, kur reikia pastangų dar daugiau, ir visų pirma tai yra kova su korupcija ir teisinės sistemos reforma, taip pat valstybės įmonių valdymo skaidrumas“, – kalbėjo Lietuvos premjerė.

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis per bendrą premjerų spaudos konferenciją teigė, kad kova su korupcija, šešėline ekonomika yra tarp šalies prioritetinių darbų.

„Šešėlinė ekonomika sudaro didelę dalį Ukrainoje ir galbūt sprendimas galėtų būtų įmonių valdymo reforma. Mes turime 35 tūkst. valstybės valdomų įmonių ir turime gerinti jų valdymą, skatinant tokių įmonių privatizavimą“, – sakė Ukrainos premjeras.

„Turime puikių pavyzdžių, kai privatizuotos mažos įmonės, mūsų lūkesčiai buvo viršyti, svarbiausia privatizacija ir valdymo gerinimas“, – kalbėjo D.Šmyhalis.

Seime ketvirtadienį vyksta Ukrainos reformų konferencijos antroji dalis. Dviejų dienų renginyje dalyvauja Lietuvos ir Ukrainos prezidentai Gitanas Nausėda bei Volodymyras Zelenskis, vyriausybių vadovai I.Šimonytė ir D.Šmyhalis, Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Konferencijos dalyviai – Ukrainos, Europos Sąjungos (ES) ir NATO, kitų valstybių užsienio reikalų ministrai ir pareigūnai, tarptautinių organizacijų, tarptautinių finansinių institucijų, verslo ir pilietinės visuomenės atstovai.

Ukrainos reformų forumas yra vykęs Londone, Kopenhagoje ir Toronte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.