Vyriausybė nelegalus priimančioms savivaldybėms skyrė 74 tūkst. eurų

Vyriausybė skyrė 74,3 tūkst. eurų iš valstybės rezervo neteisėtus migrantus apgyvendinusioms savivaldybėms jų išlaikymo išlaidoms kompensuoti.

Pagal patektas sąskaitas bus kompensuojamos išlaidos už migrantų maitinimą, higieną, teritorijos apsaugą.<br>mignalina.lt nuotr.
Pagal patektas sąskaitas bus kompensuojamos išlaidos už migrantų maitinimą, higieną, teritorijos apsaugą.<br>mignalina.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 3:24 PM

„Siūloma skirti 74,3 tūkst. eurų valstybės rezervo lėšų atsižvelgiant į ekstremalią situaciją.  Esame susitarę su savivaldybėmis, kurios priima migrantus, kad tai bus kompensuojama iš rezervo ir savivaldybės nenukentės, kad prisideda“, – per Vyriausybės posėdį sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pasak jos, pagal patektas sąskaitas bus kompensuojamos išlaidos už migrantų maitinimą, higieną, teritorijos apsaugą: 32,9 tūkst. eurų skirta Alytaus miesto savivaldybei, 18,7 tūkst. eurų – Druskininkų savivaldybei, 22,5 tūkst. eurų – Varėnos rajono savivaldybei.

„Taip pat lauksime iš kitų savivaldybių jų duomenų ir tos išlaidos bus kompensuotos, kaip esame sutarę“, – pažymėjo ministrė.

Lietuva dėl išaugusio neteisėtų migrantų srauto iš Baltarusijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Į Lietuvą šiemet jau bandė patekti daugiau nei 2,8 tūkst. neteisėtų migrantų.

Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.