„Hella Lietuva“ vadovas: rinkoje trūksta mikroschemų, puslaidininkių

Prieš trejus metus Kauno laisvojoje ekonomikos zonoje gamyklą atidariusios Vokietijos automobilių komponentus gaminančios įmonės „Hella Lietuva“ vadovas Tobiasas Pohlschmidtas sako, kad dėl koronaviruso pandemijos tiesioginės įtakos gamybai nebuvo, bet nerimą kelia mikroschemų, puslaidininkių trūkumas rinkoje.

Rinkoje trūksta mikroschemų, puslaidininkių.<br>123rf nuotr.
Rinkoje trūksta mikroschemų, puslaidininkių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2021, 8:44 AM

„Tai liečia ne tik „Hellą“, kaip automobilių sektoriui komponentus gaminančią įmonę, bet ir visą elektronikos gamybos sektorių. Pats svarbiausias mums klausimas dabar – mikroschemų, puslaidininkių prieinamumas.

Jį iš dalies iškėlė pandemija: kai prasidėjo globali krizė, didelė dalis puslaidininkių nukeliavo į elektronikos prekių, tokių kaip kompiuteriai, garsiakalbiai, namų prietaisai, sritį. Dabar, atsigavus automobilių paklausai, nėra taip lengva jų poreikį vėl nukreipti į automobilių gamintojų sektorių“, – interviu portalui delfi.lt teigė T.Pohlschmidtas.

Pasak jo, bendrovėje atskirai yra komandą žmonių, kurie dirba vien šiuo klausimu. BNS rašė, kad „Hella“ gamyklą Lietuvoje atidarė 2018 metų rugsėjį. Šiuo metu joje dirba 190 darbuotojų.

2020 metų lapkritį kompanija paskelbė apie planus per artimiausius kelerius metus investuoti keliasdešimt milijonų eurų į plėtrą ir sukurti 250 naujų darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti