Vyriausybė užsieniečių integracijai iš biudžeto perskirstė 2,2 mln. eurų

Vyriausybė penktadienį posėdyje iš biudžeto perskirstė 2,2 mln. eurų užsieniečių integracijai. Asignavimai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymu perskirstyti iš užimtumo didinimo ir socialinės paramos į socialinių paslaugų ir integracijos plėtros eilutę.

Pinigų skirta ir socialinei paramai, teikiamai pažeidžiamų asmenų grupei iš užsienio.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Pinigų skirta ir socialinei paramai, teikiamai pažeidžiamų asmenų grupei iš užsienio.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Pinigų skirta ir socialinei paramai, teikiamai pažeidžiamų asmenų grupei iš užsienio.<br> T.Bauro nuotr.
Pinigų skirta ir socialinei paramai, teikiamai pažeidžiamų asmenų grupei iš užsienio.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 3:17 PM, atnaujinta Jul 30, 2021, 4:10 PM

„Šis perskirstymas tarp vidinio biudžeto eilučių reikalingas tam, kad galėtume užtikrinti ministerijai pavestų Vyriausybės funkcijų įgyvendinimą.

Taip pat organizuoti užsieniečių, priskiriamų pažeidžiamų asmenų grupei, socialinės paramos teikimą“, – posėdyje sakė ministrė Monika Navickienė.

Anot jos, lėšos reikalingos užsieniečiams apgyvendinti bei organizuoti Lietuvos Raudojo kryžiaus draugijos ir kitų nevyriausybinių organizacijų pasitelkimą teikiant socialines paslaugas.

Pasak ministrės patarėjo Tomo Kavaliausko, resursai perskirstyti siekiant atlyginti darbuotojams už papildomą krūvį darbui su migrantais, kuriems suteiktas pabėgėlio statusas arba kurie naujai apgyvendinti.

„Darbuotojams, kurie dirba su migrantais, kurie dabar atkeliauja, bet ir yra tie, kurie gauna pabėgėlio statusą, tai darbui ir su jais. Yra pažeidžiamos grupės, kurios atkeliauja į Lietuvą arba apgyvendintos iš anksčiau, joms teikiamos paslaugos, jais rūpinamasi“, – BNS sakė T. Kavaliauskas.

„Kadangi išauga darbų krūvis, natūralu, dabar ir atostogų režimas, vieniems tenka daugiau padirbėti, kitiems mažau, tai už tą papildomą ar viršvalandinį darbą jiems yra atlyginama“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.