Elektroninės prekybos milžinė ieško darbuotojų: siūlo net 22,5 JAV dolerio už valandą

Elektroninės prekybos milžinė „Amazon“, siekianti pasinaudoti sparčiu elektroninės prekybos augimu per pandemiją ir sustiprinti savo pozicijas logistikos sektoriuje, planuoja Jungtinėse Valstijose pasamdyti dar 125 tūkst. darbuotojų.

„Amazon“ planuoja JAV pasamdyti dar 125 tūkst. darbuotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Amazon“ planuoja JAV pasamdyti dar 125 tūkst. darbuotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Amazon“ planuoja JAV pasamdyti dar 125 tūkst. darbuotojų.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Amazon“ planuoja JAV pasamdyti dar 125 tūkst. darbuotojų.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-09-14 17:33

Naujosios darbo vietos bus sukurtos transportavimo ir elektroninės prekybos užsakymų vykdymo, t. y. užsakytų prekių surinkimo, pakavimo bei išsiuntimo, segmentuose.

„Amazon“ šiems darbuotojams žada didesnį nei 18 JAV dolerių už valandą pradinį darbo užmokestį, kuris kai kuriose vietovėse gali siekti 22,5 JAV dolerio už valandą.

Be to, kai kuriose vietovėse, kuriose darbo jėgos pasiūla yra ribota ir elektroninės prekybos bei technologijų milžinei dėl darbuotojų tenka varžytis su kitais mažmenininkais, kai kuriems naujiems darbuotojams už pasirašytą darbo sutartį bus skiriama vienkartinė iki 3 tūkst. JAV dolerių premija.

Naujiems darbuotojams žadama ir kitų paskatų.

Didžiosios mažmeninės prekybos ir su ja susijusių sektorių bendrovės rudenį, artėjant kalėdinės prekybos sezonui, paprastai didina savo darbo jėgą. Pavyzdžiui, apie samdomus sezoninius darbuotojus jau paskelbė „Walmart“ ir UPS.

„Amazon“ savo pranešime siūlomas naujas darbo vietas pavadino „ilgalaikės karjeros tramplinu“.

Tačiau elektroninės prekybos milžinė taip pat davė suprasti, jog kai kurie nauji darbuotojai po švenčių greičiausiai paliks bendrovę.

„Ar ieškote trumpalaikio darbo, kad galėtumėte užsidirbti šventėms, ar siekiate ilgalaikės karjeros, laukiame jūsų visų“, – pareiškė „Amazon“ pranešime cituojamas bendrovės atstovas Dave'as Clarkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.