I. Šimonytė pritaria nekilnojamojo turto mokesčio pakeitimams

Premjerė Ingrida Šimonytė pritartų nekilnojamojo turto (NT) mokesčio pakeitimams. Pasak jos, municipalinio mokesčio įvedimas padėtų savivaldybėms sukaupti savarankiškų išteklių.

I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-28 13:06

„Infrastruktūros kūrimas, naujo turto atsiradimas kelia poreikius savivaldai, kuri turi užtikrinti infrastruktūrą, turi užtikrinti paslaugas to turto savininkams, todėl toks mokestis kaip municipalinis mokestis, kaip savivaldybių tam tikras pajamų šaltinis Lietuvoje anksčiau ar vėliau atsiras“, – Seime teigė premjerė.

Pasak jos, toks mokestis, tikėtina, atbaidytų gyventojus nuo papildomo turto kaupimo, tačiau pirminė mokesčio funkcija vis dėlto būtų savivaldybių aprūpinimas finansiniais ištekliais infrastruktūrai kurti.

„To reikia ne kaip proginio sprendimo. Prevencijai jis bus įskaičiuotas į turto kainas ir veiks kaip tam tikra paskata papildomo turto nekaupti, tačiau pagrindinė funkcija yra fiskalinė ir pirmiausia fiskalinė savivaldybių savarankiškų išteklių, reikalingų kurti infrastruktūrą, požymių“, – sakė I.Šimonytė.

Premjerė anksčiau yra sakiusi, kad dabartinis NT mokestis yra tobulintinas, vadino jį nesusipratimu.

Spalio mėnesį Finansų ministerija ketina Seimui siūlyti keisti dabartinį NT mokestį. Pasak ministerijos, šiuo metu apmokestinamas ne NT objektas, bet turto vertės suma, o neapmokestinamą sumą galima laikyti mokestine lengvata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.