Viceministras: 40 proc. Užimtumo tarnyboje esančių žmonių – be jokios kvalifikacijos

Apie 40 proc. Užimtumo tarnyboje registruotų darbo ieškančių žmonių yra be jokios kvalifikacijos, sako socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas.

Užimtumo tarnyba, darbo birža<br>D.Umbraso nuotr.
Užimtumo tarnyba, darbo birža<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 11:34 PM

„Turime įsivaizduoti, kad tie žmonės net nėra įgiję profesinio išsilavinimo. Su jais turime dirbti ir planuojame Užimtumo rėmimo reformą, kad išplėstume aprėptį, kad dirbtume su tais žmonėmis ir grąžintume juos į darbo rinką“, – LRT laidoje „Dienos tema“ teigė V. Šilinskas.

Pasak jo, kuo ilgiau profesinių įgūdžių neįgyjantys gyventojai neranda darbo, nepersikvalifikuoja, tuo sunkiau juos integruoti į darbo rinką.

„Kuo ilgiau jie buvo užmiršti, tuo sunkiau bus juos sugrąžinti, ir reikia tai pripažinti. Turime stengtis, nemanau, kad mes galime pasiduoti“, – teigė socialinės apsaugos ir darbo viceministras.

Tuo tarpu Profesinių sąjungų konfederacijos valdybos narys Raimondas Tamošauskas skaičiuoja, kad 85 tūkst. žmonių, kurie ieško darbo, amžius yra virš 50 metų, o pridėjus tuos, kam virš 40 metų, būtų virš 100 tūkstančių.

„Tie žmonės man sako, kad mes siunčiame visur savo CV, siūlomės į bet kokį darbą, pasižiūri darbdavys, kad tau yra 50 metų ir daugiau, viskas, jokio atsakymo nėra. Ir tai nėra problema dėl mažų atlyginimų. Lietuvoje yra kitas dalykas.

Mes esame intensyvios fizinės darbo jėgos šalis, kuri išnaudoja daugiau fizinio darbo jėgą negu patį žmogų kaip intelektualą, kuris dirbtų ir ką nors sukurtų“, – kalbėjo Profesinių sąjungų konfederacijos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.