Įmonių grupę ICOR kontroliuojanti bendrovė vėl registruojama Lietuvoje

Grupės ICOR įmones kontroliuojanti bendrovė atsisako Estijos jurisdikcijos ir renkasi Lietuvos teisinę ir mokestinę aplinką. Sprendimą planuojama įgyvendinti iki šių metų galo, procesas bus vykdomas keliais etapais, naujasis kontroliuojantis holdingas vadinsis „Unit Invest“.

Nei bendrovės akcininkai, nei akcijų struktūra nesikeis.<br> A.Srėbalienės nuotr.
Nei bendrovės akcininkai, nei akcijų struktūra nesikeis.<br> A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 2:55 PM

Nuo 2013 metų 100 proc. įmonių grupės ICOR akcijų per holdingo ir investicijų bendrovę „Lag&d“ valdė Estijos kompanija „Global Energy Consulting“.

Nei bendrovės akcininkai, nei akcijų struktūra nesikeis.

„Formaliai vėl tapsime Lietuvos kompanija, nors įmonių grupė mokesčius kaip mokėjo, taip ir toliau mokės Lietuvoje. Nesikeis ir ICOR įmonių grupės prekinis ženklas, kurį ir toliau naudosime“, – teigia bendrovės ICOR generalinis direktorius Artūras Gudelis.

Anot jo, pokytį lėmė siekis efektyvinti koncerno veiklą. Vietoje kelių vienas kitą dubliuojančių holdingų veikla bus koncentruojama vienoje ICOR įmones kontroliuojančioje bendrovėje Lietuvoje.

„ICOR įmones kontroliuojantį holdingą registravę Lietuvoje ir supaprastinę koncerno struktūrą, galėsime efektyviau jį valdyti, operatyviau priimti sprendimus. Tuo pačiu sumažinsime ir audito, teisinių konsultacijų užsienyje ir kitus koncerno administravimo kaštus“, – sako A. Gudelis.

Anot jo, Lietuvos jurisdikcija pasirinkta, nes grupę tenkina Lietuvos teisinė ir mokestinė aplinka holdingų atžvilgiu.

Savo veiklą pradėjusi 1990 metais, šiuo metu ICOR yra viena didžiausių įmonių grupių regione. Grupės bendrovės sėkmingai dirba komunalinių paslaugų, pramonės ir energetikos, prekybos naftos produktais, nekilnojamo turto plėtros srityse. Grupės apyvarta 2020 buvo 401 milijonas eurų, planuojama, kad 2021 metais ji pasieks 410 milijonų eurų. EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius nusidėvėjimą bei amortizaciją) 2020 metais buvo 21 milijonas eurų, planuojama, kad 2021 jis sudarys 28 milijonus eurų.

Didžiausios ICOR įmonės yra pastatų ūkio valdymo grupė „City Service“, pramonės įmonių įrenginių aptarnavimo paslaugų kompanija „Axioma servisas“, apskaitos prietaisų kūrėja ir gamintoja „Axioma Metering“, energijos gamybos sprendimų ir metalo apdirbimo įmonė „AXIS Tech“, generalinės statybų rangos kompanija „Veikmės statyba“, NT projektų vystymo bendrovė „Realco“ ir daiktų interneto (IoT) technologija grįstų paslaugų tiekėja „Mainlink“. Viso Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Ispanijoje, Portugalijoje ir Sankt Peterburge (Rusija) dirbančioje Grupėje yra daugiau nei 150 kompanijų, jose dirba daugiau nei 4700 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.