Tarsi tyčia darė, kad čia nesinorėtų būti – dabar stotį keis iš pagrindų

Prasidėjo paruošiamieji 1972 metais statytos Šalčininkų autobusų stoties kapitalinio remonto darbai, nes dabartiniame pastate viskas, regis, įrengta taip, kad čia keleiviui nesinorėtų laukti autobuso.

Beveik prieš 50 metų statytas Šalčininkų autobusų stoties pastatas nebeatitinka keleivių poreikių.<br>„Sostinės“ nuotr.
Beveik prieš 50 metų statytas Šalčininkų autobusų stoties pastatas nebeatitinka keleivių poreikių.<br>„Sostinės“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 11:11 AM, atnaujinta Oct 21, 2021, 12:06 PM

Šalčininkų autobusų stotis – tai vieta, iš kur autobusais ir autobusiukais keleiviai važiuoja Vilniaus, Eišiškių, Dieveniškių, Turgelių, Baltosios Vokės kryptimis.

Čia užsuka ir į Baltarusiją arba atgal vykstantys autobusai. Kasdien iš autobusų stoties organizuojama 60 autobusų arba autobusiukų reisų, jos paslaugomis naudojasi ir privačių transporto įmonių valdytojai.

2006–2011 m. buvo atlikti einamieji remonto darbai, tačiau beveik prieš 50 metų statytas autobusų stoties pastatas nebeatitinka keleivių poreikių.

„Mūsų rajono specifika tokia, jog autobuso dažnai reikia palaukti, todėl keleiviams turi būti sudarytos sąlygos, kad jie saugiai galėtų prisėsti, matytų tvarkaraštį, autobusų išvykimo peroną, galėtų pasinaudoti sanitarinėmis patalpomis“, – sakė Šalčininkų savivaldybės Statybos ir architektūros skyriaus specialistas Zbignevas Valickis.

Kapitalinio remonto darbų metu laukimo salė gerokai keisis. Nebeliks patalpų, kurias nuomojo įmonė „Etanetas“. Kaip ir prieš 20 metų, ten keleiviai lauks autobusų.

Erdvios laukimo salės patalpose bus įrengti sanitariniai mazgai ir siuntų terminalas, pastatytos naujos kėdės.

Bus įrengti nauji įėjimai į autobusų stotyje įsikūrusias prekybos ir biurų patalpas, po remonto čia sugrįš iki šiol patalpomis naudojęsi nuomininkai.

Autobusų eismo tvarkaraščiai keleiviams bus pateikiami šiuolaikiškai, pasitelkiant naujausias technologijas, keleiviai matys išvykimo laiką lauko ir vidaus LED ekranuose.

Be to, patalpos ir teritorija bus pritaikyti neįgaliųjų poreikiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.