Norintiems geresnių darbo sąlygų ir didesnio uždarbio davė auksinį patarimą: yra viena paprasta taisyklė Portalas lrytas.lt pateiks lankytojams aktualiausius darbo skelbimus

Dalis darbdavių Lietuvoje atsidūrė beviltiškoje padėtyje: šaliai trūksta kone tris kartus daugiau darbuotojų, nei Užimtumo tarnyboje registruota laisvų darbo vietų. Oficialus nedarbas spalio pradžioje Lietuvoje siekė 11,3 procentinių punktų. Atrankų specialistai pastebi, kad darbo rinkos rokiruotei įtakos turėjo pandemija. O beieškantieji darbo neretai pamiršta vieną svarbią taisyklę.

Dažnu atveju patingėjimas papildyti savo CV antrąkart arba jį atsinaujinti gali nulemti tai, jog vietoje to, kad uždirbtumėte 1000 ar 2000 eurų į rankas ar net kur kas daugiau.<br>I.Danieliūtės nuotr.
Dažnu atveju patingėjimas papildyti savo CV antrąkart arba jį atsinaujinti gali nulemti tai, jog vietoje to, kad uždirbtumėte 1000 ar 2000 eurų į rankas ar net kur kas daugiau.<br>I.Danieliūtės nuotr.
Saulius Vanagas.<br>M. Avik nuotr.
Saulius Vanagas.<br>M. Avik nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-10-27 12:00

„Įkaitusi darbo rinka“ – tą pastaruoju metu girdime iš darbdavių, kurie ieško darbuotojų. Ir iš tiesų, situacija rinkoje tokia, kad darbuotojų trūkumas pasireiškia beveik visose srityse ir pozicijose. Mažiausias trūkumas jaučiamas tarp vadovaujančių pozicijų, nes vadovais nori būti dauguma – tiek esantys, tiek augantys į vadovus. Tačiau vertinant bendrą situaciją ir remiantis užimtumo tarnybos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje darbo ieško arti 170 tūkst. asmenų“, – pastebi atrankų agentūros „VoodooSales“ įkūrėjas ir vadovas Saulius Vanagas.

„Galvų medžioklės“ ekspertas mano, kad gana paradoksalu, jog tiek daug žmonių ieško darbo, bet darbuotojų stoka taip pat tampa iššūkiu darbdaviams.

„Darbuotojų trūksta pradedant mažiausiai sudėtingomis pozicijomis: tai – valytojai, kasininkai, ir baigiant itin aukštą kvalifikaciją turinčiais specialistais: programuotojais, inžinieriais, pardavimų specialistais, gydytojais ir dauguma kitų sričių specialistų“, – kalbėjo jis.

Pasak S.Vanago, koronaviruso situacija turėjo įtakos žmonių norams bei lūkesčiams.

„Jeigu anksčiau rasti darbuotojus buvo sudėtinga, dabar tapo dar keletą kartų sudėtingiau, nes darbuotojai saugiai dirba ten, kur jiems karantino metu nebuvo blogai, kai kurie bijo pokyčių ir nežinomybės. Yra ir tokių, kurie nenori oficialiai dirbti, nes patogu būti Užimtumo tarnybos sąrašuose ir kartu neoficialiai dirbti kitus darbus. Dalis ieško lanksčių darbo sąlygų ir nori dirbti kuo mažiau, uždirbant kuo daugiau“, – vardijo specialistas.

Tačiau dauguma tų, kurie ieško lanksčių arba geresnių darbo sąlygų, dažnai pamiršta vieną paprastą taisyklę.

„Jeigu nori uždirbti daugiau – turi profesionaliai parduoti savo darbo laiką naujam darbdaviui.

Kad ir koks būtų darbuotojų trūkumas, ne paslaptis, jog atsirenkant darbuotojus į komandas, darbdaviai taiko tam tikrus kriterijus. Jeigu bus pasamdytas bet kas, darbdavys sugaiš savo laiką ir darbuotojas vis tiek nesukurs įmonei vertės.

Jeigu norime pasigerinti darbo sąlygas ar gauti naują darbą, pirmiausia reikia sudominti esamą ar potencialų darbdavį, o tada kuo efektyviau ir brangiau „parduoti savo darbo laiką“, – mano „VoodooSales“ įkūrėjas ir vadovas.

O tai galima padaryti skiriant pakankamai laiko gyvenimo aprašymo kūrimui. Tačiau ne visiems tai atrodo paprasta užduotis.

„Kaip galime parduoti savo laiką brangiai, jeigu nesame susikūrę profesionalaus gyvenimo aprašymo? Sukuriame jį iš kelių sakinių ir dar su rašybos klaidomis arba mūsų gyvenimo aprašymas yra sukurtas dar 2000-aisiais? Tai beveik tas pats, kaip atvykti į svarbų verslo susitikimą dėl milijoninio kontrakto ir ilgalaikės partnerystės su vos judančiu senu dviračiu ir suplyšusiais drabužiais.

Ne paslaptis, jog teisingo gyvenimo aprašymo susikūrimas yra pirmas žingsnis į profesionalų savęs pristatymą darbdaviui bei savo darbo laiko pardavimą. Profesionalus gyvenimo aprašymas, kuriame atsispindi visa reikiama darbo patirtis, sektoriai, kompetencijos, vertybės kartu su dauguma kitų svarbių kriterijų, leidžia atrodyti profesionaliai ir sukurti patikimo darbuotojo įvaizdį.

Dažnu atveju patingėjimas papildyti savo CV antrąkart arba jį atsinaujinti gali nulemti tai, jog vietoje to, kad uždirbtumėte 1000 ar 2000 eurų į rankas ar net kur kas daugiau, uždirbate gerokai mažiau, nes neatrodote profesionaliai ir nesukuriate stipraus pirmo įspūdžio, kad tinkami darbdaviai jus pasikviestų į darbo pokalbį“, – patarė S. Vanagas.

Atsižvelgdama į darbo rinkos realijas, naujienų portalo lrytas.lt komanda kviečia lankytojus nuo šiol ieškoti darbo skelbimų portale.

„Darbuotojų stoka – tai, su kuo susiduriame bendraudami su savo partneriais. Sulaukiame nemažai ir ieškančiųjų darbo užklausų, todėl nutarėme prisidėti prie sklandesnio darbdavių ir darbuotojų susitikimo bei sėkmingų karjeros istorijų.

Nuo šiandien oficialiai pradedame partnerystę su vienu šiuolaikiškiausių CV susikūrimo įrankių – www.lovejob.lt arba www.myliudarba.lt. Nuo šiol portalo lrytas.lt viršutinėje meniu juostoje matysite atskirą rubriką „Darbo skelbimai“ ir, paspaudę ant jos, pateksite į naujausius darbo skelbimus, kuriuos talpina įvairūs Lietuvos ir užsienio darbdaviai, ieškantys darbuotojų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Tikimės, kad ši partnerystė bus naudinga mūsų lankytojams“, – naujieną pristatė „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.

S. Vanagas pridūrė, kad aktualiausių darbo skelbimų pasiūlymus portalo lankytojai taip pat lengvai galės gauti į savo el. pašto dėžutę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.