G-20 lyderiai pritarė pasauliniam susitarimui dėl mokesčių reformos

Didžiojo dvidešimtuko (G-20) lyderiai oficialiai pritarė pasauliniam susitarimui dėl pelno mokesčio minimalaus 15 proc. tarifo, šeštadienį pranešė JAV iždo sekretorė Janet Yellen, pavadinusi tai „istoriniu“ žingsniu.

G-20 lyderiai pritarė pasauliniam susitarimui dėl mokesčių reformos.<br>geralt/pixabay.com nuotr.
G-20 lyderiai pritarė pasauliniam susitarimui dėl mokesčių reformos.<br>geralt/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2021, 10:14 AM

„Šiandien kiekvienas G-20 valstybės vadovas pritarė istoriniam susitarimui dėl naujų tarptautinių apmokestinimo taisyklių, įskaitant visuotinį minimalų mokestį, kuris padarys galą žalingoms lenktynėms, kas nustatys mažesnį pelno mokestį“, – pareiškė ji.

Tarpininkaujant Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO) pasiektą susitarimą, kuris leis užtikrinti sąžiningesnį tarptautinių bendrovių apmokestinimą ir tarptautinėms korporacijoms nustatyti minimalų 15 proc. mokestį, jau pasirašė 136 šalys, kurioms kartu tenka daugiau kaip 90 proc. pasaulinio bendrojo vidaus produkto (BVP).

Susitarimas turėtų įsigalioti 2023 metais, tačiau šis terminas dar gali pasikeisti, ypač dėl kai kurių JAV įstatymų leidėjų nusistatymo, nes pirmasis reformos ramstis, į kurį įtraukta nuostata, jog bendrovės turi būti apmokestinamos ten, kur jos uždirba savo pelną, o ne vien ten, kur yra įsikūrusi jų būstinė, JAV Kongrese sulaukė didžiulio pasipriešinimo.

Šia reforma siekiama padaryti galą didžiųjų korporacijų, tokių kaip „Google“, „Amazon“, „Facebook“ ir „Apple“, praktikai nukreipti pelną į mažų mokesčių šalis siekiant kuo labiau sumažinti mokamų mokesčių sumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.