TVF paragino Salvadorą nenaudoti bitkoino kaip oficialios valiutos

Kitą dieną po to, kai Salvadoras paskelbė apie planus pastatyti pirmąjį pasaulyje „Bitkoinų miestą“, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pirmadienį perspėjo šalį nenaudoti bitkoino kaip oficialios valiutos, atsižvelgiant į su kriptovaliutomis susijusias rizikas.

TVF paragino Salvadorą nenaudoti bitkoino kaip oficialios valiutos.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
TVF paragino Salvadorą nenaudoti bitkoino kaip oficialios valiutos.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
TVF paragino Salvadorą nenaudoti bitkoino kaip oficialios valiutos.<br>D.Umbraso nuotr.
TVF paragino Salvadorą nenaudoti bitkoino kaip oficialios valiutos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 11:21 AM, atnaujinta Nov 23, 2021, 11:22 AM

Du dešimtmečius JAV dolerį naudojantis Salvadoras rugsėjį tapo pirmąja šalimi pasaulyje, patvirtinusia bitkoinus teisėta mokėjimo priemone.

„Atsižvelgiant į didelį bitkoino kainų nepastovumą, jo, kaip teisėtos mokėjimo priemonės, naudojimas kelia didelę riziką vartotojų saugai, finansiniam integralumui ir stabilumui“, – sakoma TVF pranešime, paskelbtame užbaigus stebėjimo misiją šioje Centrinės Amerikos šalyje.

„Bitkoino naudojimas taip pat skatina neapibrėžtuosius fiskalinius įsipareigojimus. Dėl šios rizikos bitkoinas neturėtų būti naudojamas kaip teisėta mokėjimo priemonė“, – priduriama pranešime.

Taigi Vašingtone įsikūręs skolintojas rekomendavo „susiaurinti bitkoinų naudojimą reglamentuojančio įstatymo, kuris įteisino skaitmeninę valiutą, taikymo sritį“, ir paragino „sustiprinti naujosios mokėjimo ekosistemos reguliavimą ir priežiūrą“.

TVF pareiškimas paskelbtas praėjus dienai, kai šalies prezidentas Nayibo Bukele (Najibas Bukelė) pareiškė, kad Salvadoras planuoja pastatyti „Bitkoinų miestą“ – miestą, kuris būtų maitinamas netoliese esančio ugnikalnio energija ir finansuojamas iš kriptovaliutomis išreikštų obligacijų pardavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.