„Microsoft“ stabdo produktų ir paslaugų naujus pardavimus Rusijoje: esame pašiurpę

IT milžinė „Microsoft“ stabdo savo produktų ir paslaugų naujus pardavimus Rusijoje, penktadienį pranešė bendrovė, plečiantis atsiribojančių nuo Maskvos invazijos Ukrainoje įmonių sąrašui.

Microsoft.<br>123rf.com nuotr.
Microsoft.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-04 16:43, atnaujinta 2022-03-04 17:50

Vakarų vyriausybės, sporto organizacijos ir didžiosios kompanijos izoliavo Rusiją ar įvedė jai skaudžių sankcijų dėl tarptautinės bendrijos pasmerkto Ukrainos užpuolimo.

JAV įsikūrusi kompanija, kurios programinė įranga įdiegta daugiau kaip milijarde įrenginių, sakė, kad „sustabdys visus naujus „Microsoft“ produktų ir paslaugų pardavimus“ Rusijoje, bet daugiau detalių nepateikė.

„Kaip ir likęs pasaulis, esame pašiurpę, įpykę ir nuliūdę dėl vaizdų ir naujienų, ateinančių iš karo Ukrainoje, ir smerkiame šią nepagrįstą, neišprovokuotą ir neteisėtą Rusijos invaziją“, – sakoma „Microsoft“ prezidento Brado Smitho (Bredo Smito) tinklaraščio pranešime.

„Apple“ jau ėmėsi veiksmų sustabdyti savo produktų pardavimą Rusijoje, o tokios JAV įsikūrusios socialinės žiniasklaidos platformos kaip „Facebook“ ir „Twitter“ reaguodamos į invaziją ėmėsi žingsnių prieš žiniasklaidos, susijusios su Rusijos valstybe, sklaidą.

„Microsoft“ nurodė, kad taip pat ėmėsi veiksmų dėl žalingų kibernetinių atakų prieš Ukrainos valstybę.

„Nuo karo pradžios veikėme prieš Rusijos... ardomąsias ar trukdančias priemones, nukreiptas prieš daugiau kaip 20 Ukrainos vyriausybės, IT ir finansų sektoriaus organizacijų“, – sakoma B. Smitho įraše.

„Taip pat veikėme prieš kibernetines atakas, nukreiptas prieš kelias papildomas civilines vietas“, – pridūrė jis.

Praėjusį mėnesį paskelbus savo finansinius rezultatus, „Hermes“ teigė šiemet planuojanti atidaryti parduotuvę Sankt Peterburge, tačiau penktadienį naujienų agentūrą AFP informavo, jog planai „nukeliami iki tolesnio pranešimo“.

Virtinė tarptautinių įmonių jau paskelbė apie savo veiklos Rusijoje sustabdymą, įskaitant Švedijos baldų milžinę IKEA.

Pasaulinė programinės įrangos gamintoja SAP sustabdė savo verslą Rusijoje ir visų SAP paslaugų bei produktų pardavimą Rusijos rinkoje.

„Kaip ir visas pasaulis, mes su siaubu stebime karą Ukrainoje ir griežčiausiai smerkiame invaziją. Toks nežmoniškas ir nepateisinamas poelgis yra demokratijos ir žmonijos puolimas. Jo pasekmes jaučiame mes visi. Ekonominės sankcijos Rusijai yra svarbus mechanizmas siekiant atkurti taiką. Atsižvelgdami į sankcijas, mes sustabdėme savo verslą Rusijoje“, – praneša SAP bendrovės vadovas Christianas Kleinas.

Pasak bendrovės vadovo, įmonė skiria milijoną eurų humanitarinei pagalbai Ukrainai ir suteikia savo sprendimus Raudonajam Kryžiui, Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūrai (UNHCR) ir kitoms organizacijoms.

SAP programinės įrangos sprendimai gali padėti pagalbą teikiančioms organizacijoms bei institucijoms registruoti pabėgėlius, koordinuoti savanorių veiklą bei kitus išteklius. Kai kuriose Europos šalyse SAP humanitarinės pagalbos reikmėms taip pat suteikia savo turimas patalpas, kurios gali būti pritaikytos sandėliavimui ir karo pabėgėlių apgyvendinimui.

Bendrovė remia visus savo darbuotojus Ukrainoje suteikdama finansinę ir logistinę pagalbą norintiems išvykti iš šalies.

SAP yra verslo taikomųjų programų rinkos lyderė, padedanti veikti įvairaus dydžio bendrovėms skirtingose verslo šakose: 87 proc. visos pasaulinės prekybos vykdo SAP klientai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.