Žengs naują žingsnį: pareiškė, kad Maskvos kontroliuojamose Ukrainos teritorijose įves rublį

Ketvirtadienį vienas Rusijos pareigūnas pareiškė, kad rublis netrukus bus įvestas Maskvos kontroliuojamose Ukrainos teritorijose, nors Rusija anksčiau tvirtino nesiekianti jų perimti.

Rubliai, Rusija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rubliai, Rusija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-28 13:30

Rusijos kontroliuojamos Chersono srities pietų Ukrainoje civilinis ir karinis administratorius sakė, kad Maskva savo valiutą regione įves artimiausiomis dienomis.

„Nuo gegužės 1-osios pereisime į rublio zoną“, – pareigūną Kirilą Stremousovą citavo Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Jis patikslino, kad bus nustatytas keturių mėnesių pereinamasis laikotarpis, kai bus naudojama ir Ukrainos valiuta – grivina.

„Po to visiškai pereisime prie atsiskaitymų rubliais“, – „RIA Novosti“ citavo A. Stremousovą.

Jo pareiškimo kol kas nepatvirtino joks aukšto rango Rusijos pareigūnas.

Anksčiau šią savaitę Rusija pranešė, kad perėmė visos Chersono srities kontrolę, įskaitant to paties pavadinimo administracinę sostinę, kuri netrukus po invazijos vasario 24-ąją atiteko Rusijos kariams.

Maskvos gynybos ministerija teigė, kad šiame ir kituose neseniai užgrobtuose Ukrainos regionuose atkuriamas „taikus gyvenimas“, nors Ukrainos spaudoje ir socialinėje žiniasklaidoje skelbiami pranešimai apie tebesitęsiančius protestus prieš Rusijos vykdomą Chersono administravimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.