Bankrutuoja JK mažmenininkė „McColl's“: kyla rizika 16 tūkst. darbo vietų

Dėl sparčiai kylančios infliacijos vartotojams ėmus labiau riboti išlaidas, bankrutuoja Didžiosios Britanijos būtiniausių prekių parduotuvių tinklas „McColl's“.

Dėl sparčiai kylančios infliacijos vartotojams ėmus labiau riboti išlaidas, bankrutuoja Didžiosios Britanijos būtiniausių prekių parduotuvių tinklas „McColl's“.<br>www.advertiserandtimes.co.uk nuotr.
Dėl sparčiai kylančios infliacijos vartotojams ėmus labiau riboti išlaidas, bankrutuoja Didžiosios Britanijos būtiniausių prekių parduotuvių tinklas „McColl's“.<br>www.advertiserandtimes.co.uk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 5:33 PM

„McColl's“, Jungtinėje Karalystėje turintis apie 1,1 tūkst. parduotuvių, pranešime nurodė, kad tinklo perdavimas bus perduotas administratoriams. Tokiame procese sunkumų slegiama bendrovė prašo išorės pagalbos, kad galėtų būti pamėginta išsaugoti kuo daugiau darbo vietų, o „McColl's“ atveju rizika kyla 16 tūkst. darbo vietų.

„McColl's“ pranešime taip pat pažymėjo, kad pagrindiniai bendrovės kreditoriai atsisakė toliau ją finansuoti.

Žiniasklaidoje rašoma, kad derybos su prekybos tinklu „Morrisons“ dėl galimo „McColl's“ gelbėjimo žlugo.

Apie 200 „McColl's“ parduotuvių veikia su „'Morrisons Daily“ prekės ženklu.

„Siekiant apsaugoti kreditorius, išsaugoti verslo ateitį ir apginti darbuotojų interesus, valdybai, deja, neliko kito pasirinkimo, kaip tik perduoti bendrovės valdymą administratoriams“, – rašoma pranešime.

Administratoriumi buvo paskirta „PricewaterhouseCoopers“.

„McColl‘s“ pažymėjo besitikinti, kad „PricewaterhouseCoopers“ „kuo greičiau įgyvendins verslo pardavimą trečiajai šaliai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.