Pristatytas 200 mln. dolerių vertės Taivano investicijų fondas

Antradienį Lietuvos verslui pristatytas Taivano įsteigtas Vidurio ir Rytų Europos investicijų fondas, kurio vertė siekia 200 mln. JAV dolerių.

Antradienį Lietuvos verslui pristatytas Taivano įsteigtas Vidurio ir Rytų Europos investicijų fondas, kurio vertė siekia 200 mln. JAV dolerių.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Antradienį Lietuvos verslui pristatytas Taivano įsteigtas Vidurio ir Rytų Europos investicijų fondas, kurio vertė siekia 200 mln. JAV dolerių.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 10:28 AM

Fondas bus skirtas sustiprinti verslo investicijas, pramonės partnerystę ir bendradarbiavimą, plėtoti Taivano ir Vidurio bei Rytų Europos šalių tiekimo grandines. Jį valdys taivaniečių rizikos kapitalo įmonė „Taiwania Capital“, iš viso valdanti keturis bendro 465 mln. JAV dolerių vertės investicinio portfelio fondus.

Numatyta, kad 60-80 proc. Vidurio ir Rytų Europos fondo lėšų bus skirta Lietuvai, Čekijai ir Slovakijai. Bendrų įmonių kūrimui, investicinių projektų plėtrai ir didelės apimties projektams numatytos 10-20 mln. JAV dolerių investicijos, o startuoliams ir naujai kuriamoms įmonėms – nuo 2 iki 10 mln. dolerių. Skelbiama, kad visas investicijų derinimo procesas trunka nuo 2 iki 6 mėnesių.

„Fondo atidarymas demonstruoja Taivano nusiteikimą stiprinti Taivano ir Lietuvos ekonominį ir technologinį bendradarbiavimą. Toliau skatinsime abiem pusėm naudingą ekonominę partnerystę tarp mūsų demokratijų“, – fondo pristatymo renginyje kalbėjo Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas.

ELTA primena, kad pirmuosius planus Lietuvoje įsteigti investicijų Lietuvoje fondą paskelbė sausio pradžioje, taip pat planuojamas 1 mlrd. JAV dolerių vertės paskolų fondas bendriems Taivano ir Lietuvos verslo projektams.

Taivano ir Lietuvos bendradarbiavimas sustiprėjo praėjusių metų pabaigoje, lapkritį Vilniuje įsteigus pirmąją pasaulyje Taivano atstovybę, kurioje yra salos, o ne jos sostinės Taipėjaus pavadinimas. Dėl to paaštrėjo Lietuvos ir Kinijos santykiai, Pekinas ėmė Lietuvai taikyti ekonominio ir politinio spaudimo priemones, įspėjo užsienio įmones stabdyti bendradarbiavimą, jei šios naudos lietuviškos kilmės detales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.