Druskininkai pristato naują ženklą ir vizualinį identitetą: kvies atrasti naują save

Didžiausiame ir seniausiame Lietuvos kurorte Druskininkuose sveikatinimo tradicijos puoselėjamos jau trečiąjį šimtmetį.

Druskininkai, pradedami vasaros sezoną, pristato naująjį ženklą, atspindintį ilgametes kurorto sveikatinimo tradicijas, kurios nenutrūkstamai puoselėjamos ir šiandien.
Druskininkai, pradedami vasaros sezoną, pristato naująjį ženklą, atspindintį ilgametes kurorto sveikatinimo tradicijas, kurios nenutrūkstamai puoselėjamos ir šiandien.
Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 25, 2022, 1:27 PM, atnaujinta May 26, 2022, 9:52 AM

Oficialia Druskininkų kurorto įkūrimo data laikoma 1794 m. birželio 20 d., kuomet Stanislovo Augusto Poniatovskio įsakymu rūmų gydytojui ištyrus Druskininkų mineralinio vandens gydomąsias savybes, karaliaus dekretu Druskininkai paskelbti gydomąja vietove.

Druskininkai, pradedami vasaros sezoną, pristato naująjį ženklą, atspindintį ilgametes kurorto sveikatinimo tradicijas, kurios nenutrūkstamai puoselėjamos ir šiandien. Jį kuriant nenorėta nutolti nuo Druskininkų esmės, tradicijų tąsos ir šimtmečius puoselėjamos harmonijos, todėl naujajame kurorto logotipe išlieka svarbiausia detalė ir vienas labiausiai atpažįstamų kurorto simbolių – biuvetė su trykštančio mineralinio vandens srove.

Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko teigimu, atsižvelgiant į naujausias tendencijas, norėjosi ženklą patobulinti, padaryti jį patrauklesnį ir lengviau atpažįstamą. „Druskininkai garsėja kaip platų paslaugų spektrą galintis pasiūlyti kurortas: čia atrasite ne tik sanatorinį turizmą, bet ir unikalias pramogas, sportinį turizmą, kultūrinius renginius. Šimtametes tradicijas deriname su naujausiomis technologijomis. Esame apdovanoti gamtos, o viena iš svarbiausių vertybių – tai Druskininkų žmonės, didžiulė jų patirtis. Turime daug kuo didžiuotis – perteikti visa tai subtiliai bei skoningai buvo viena iš svarbiausių užduočių kuriant naująjį ženklą. Manau, kad mums tai pavyko“.

Harmonija, kurią gali atrasti kiekvienas

Mineralinio vandens simbolis kurorto logotipe figūruoja neatsitiktinai – šis sveikatos, energijos šaltinis ir pats vertingiausias gamtos stebuklas Druskininkams yra svarbus ne tik kaip vienas iš gydomųjų elementų.

Magiškos Druskininkų traukos priežasčių būtų galima išvardinti daugybę, tačiau pagrindinis elementas ir esminė stichija, padovanojusi pasauliui šį unikalų kurortą, be jokių abejonių, yra vanduo.

Jei pasakytume, kad Druskininkai gimė iš mineralinio vandens versmių, tikrai nesuklystume – tą patį byloja ir apie Druskininkų atsiradimą pasakojančios legendos.

Druskininkai yra gausiai apdovanoti gamtos – tai ne tik mineralinis vanduo, bet ir gydomasis purvas, svaiginančiai tyras pušynų oras. Gamtos ir žmogaus darna atsispindi ir vizualiniame identitete.

Jį kuriant, atsižvelgta į asmeninį darnos projektą, kurį padeda įgyvendinti iš gamtos kylantys Druskininkų sveikatos elementai.

Pagrindinis kurorto, čia dirbančių gydytojų ir sveikatingumo specialistų tikslas visuomet buvo palaikyti harmoniją žmogaus kūne ir sieloje. Todėl ženkle rasite ratą, apjungiantį šią iš gamtos kylančią harmoniją, kuri apgaubia kiekvieną į Druskininkus atvykstantį.

Biuvetė taip pat simbolizuoja tradicijas ir turiningą kurorto istoriją – jos tvirtos kolonos atspindi nenutrūkstamą santykį su praeitimi ir iš jos kylančią stiprybę. Kiekvienas kurorto svečias gali jaustis užtikrintai – čia sveikatos labui gamta, žmogus ir šimtametės tradicijos dirba išvien.

Gamtos apsuptyje atrasti naują save

Šimtmečius puoselėtos sveikatinimo tradicijos kaip niekad svarbios dabar. Kad ir koks būtų jūsų asmeninis sveikatos ir darnos projektas, jį padeda įgyvendinti iš gamtos kylantys Druskininkų sveikatos elementai, o apsilankymas kurorte tampa geriausia investicija į save ir savo sveikatą.

Skirtingi naujojo Druskininkų vizualinio identiteto spalvų dariniai simbolizuoja Druskininkų gamtos įvairovę: susijungiančias ir persipinančias žemės, oro ir vandens stichijas. Šioje įvairovėje slypi Druskininkuose slypinti ramybė, švaros ir atgaivos jausmas, kuriuos subtiliai perteikia spalvų perėjimai.

Kalbėdamas apie naująjį Druskininkų vizualinį identitetą, Druskininkų savivaldybės mero padėjėjas Simonas Kazakevičius akcentuoja ir Druskininkų inovatyvumą: „Druskininkai visada pasisako už atsinaujinimą, ieško kuo nustebinti savo svečius. Daugelį pramogų, paslaugų ar kultūros renginių formatų Druskininkai pasiūlo patys pirmieji Lietuvoje. Esame inovatoriai, – priduria jis. – O senasis ženklas nebeatspindėjo visų Druskininkų stiprybių, todėl buvo nuspręsta atnaujinti ne tik jį, bet ir visą vizualinį identitetą, kuris leis atpažinti Druskininkus ir iš atitinkamų formų, spalvų bei raštų harmonijos.“

Apsilankymas Druskininkuose dažnai prilyginamas „atgimimo“ jausmui – kiekvienas čia atvykęs ne tik atgaivina kūną, bet ir išgrynina mintis, atnaujina kūrybinę energiją.

„Naujas aš“ – būtent šiuos žodžius galima išvysti naujajame Druskininkų vizualinį identitetą pristatančiame vaizdo įraše. Būtent tai ir padaryti – atrasti naująjį save, kuris dažnai būna pasislėpęs po kasdienių rūpesčių ir šiuolaikinio gyvenimo tempo lavina, kviečia atsinaujinęs Druskininkų kurortas.

Įdomu tai, kad naująjį kurorto ženklą pristatančio video muzikinio takelio atsiradimo istorija susijusi su atsitiktinumu.

Kuriant harmoniją spinduliuojantį video norėjosi ir išskirtinio garso takelio, kuris atspindėtų paslaptingą ir kartais mistinių elementų turinčią Druskininkų gamtą. Idealiai šią viziją atitinkantis grupės „Abudu“ kūrinys „Entai“ buvo išgirstas per... radiją.

Nuo pirmųjų akordų subtilia harmonija užburiantis kūrinys, įkvėptas Tolkino „Žiedų valdovo“ idealiai atitiko Druskininkų esmę. Druskininkai dėkoja grupei „Abudu“ už bendrą projektą.

Paslaptinga gamtos kalba ir viltis susitikti jos apsuptyje. Magiškos sveikatos šaltinių versmės. Šimtmečius puoselėjamos sveikatingumo tradicijos.

Tarp šimtamečių pušynų jaukiai įsikūręs sveikatos šaltinių kurortas Druskininkai pasitinka kiekvieną atvykusį kaip gerą bičiulį ir kviečia atrasti naują save.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.