ES įtraukė į juodąjį sąrašą Baltarusijos trąšų milžinę

Europos Sąjunga (ES) penktadienį įtraukė Baltarusijos valstybinę trąšų milžinę ir dideles tabako įmones į sankcijų sąrašą dėl susidorojimo su opozicija šalyje.

ES įtraukė į juodąjį sąrašą Baltarusijos trąšų milžinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
ES įtraukė į juodąjį sąrašą Baltarusijos trąšų milžinę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 7:13 PM

Šis žingsnis yra naujausia 27 valstybių bloko ekonominių bausmių banga Minskui nuo 2020 m., kai valdžia pradėjo žiaurią represijų kampaniją.

Europos Sąjunga sankcijomis nusitaikė į Baltarusiją ir dėl jos vaidmens suteikiant savo teritoriją kaip starto aikštelę artimos sąjungininkės Rusijos karui prieš Ukrainą. „Šis neteisėtas režimas tęsia plataus masto žmogaus teisių pažeidimus ir žiaurias represijas prieš visus Baltarusijos visuomenės sluoksnius“, – sakė ES užsienio politikos atstovas Josepas Borrellis.

Į naujausias sankcijas įtraukta valstybinė kalio gamintoja „Belaruskali“ ir jos eksporto padalinys, taip pat nacionalinės televizijos ir radijo transliavimo bendrovė „Belteleradio“.

Dvi pagrindinės tabako bendrovės ir valstybinė transporto priemonių gamintoja taip pat įrašytos į juodąjį turto įšaldymo sąrašą.

Įmonėms taikomomis priemonėmis siekiama dar labiau apriboti prezidento Aliaksandro Lukašenkos valdžios pajamas, ankstesnės plačios priemonės buvo nukreiptos į tam tikras jo ekonomikos dalis.

Naujos sankcijos taip pat paskelbtos 12-ai pareigūnų, garsių valstybės „propagandistų“ ir verslininkų, kurie laikomi glaudžiai susiję su režimu. Tarp jų yra serbų verslininkas Bogoljubas Karičius, kuriam, kaip įtariama, buvo suteikta lengvata sudarant nekilnojamojo turto sandorius dėl jo ryšių su A. Lukašenka bei jo aplinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.