„Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų“ generalinis direktorius dr. Almantas Danilevičius išrinktas nepriklausomu „Vilnius Tech“ Tarybos nariu

Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto (VILNIUS TECH) Senato posėdyje buvo išrinktas naujas Tarybos narys, nepriklausantis universiteto personalui ir studentams, Dr. Almantas Danilevičius, „Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų“ (VPPAR) generalinis direktorius.

Dr. Almantas Danilevičius, „Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų“ (VPPAR) generalinis direktorius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dr. Almantas Danilevičius, „Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų“ (VPPAR) generalinis direktorius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 4:13 PM, atnaujinta Jun 9, 2022, 9:28 AM

VILNIUS TECH Tarybą sudaro 11 narių. Jie yra perrenkami kas penkerius metus. Keturis išorinius narius renka Senatas, du narius – studentai, iš kurių vienas pabaigęs studijas, o kitas studijuojantis. Likę penki Tarybos nariai yra universiteto bendruomenės žmonės.

„Vienbalsiai išrinktas Almantas Danilevičius universitetui naudingas tuo, kad supranta akademinę specifiką, yra dirbęs versle mokslo ir inovacijų srityje. Be to, jis geba įsiklausyti į kitų žmonių nuomonę, moka apginti savąją, yra diplomatiškas. Tikiu, kad Almantas ne tik padės pritraukti daugiau investicijų, bet ir suaktyvins bendradarbiavimą su verslu. Būtent tokių žmonių universitetui ir reikia“, – sako VILNIUS TECH rektorius, Romualdas Kliukas.

Pagal mokslo studijų įstatymą, universitetų Tarybos narius renka Senatas veikiantis pagal tos mokslo įstaigos teisės aktus.

„Naujas Tarybos narys teigiamai papildo esamų narių kompetencijas. Visi nariai, ypač išoriniai, yra iš skirtingų sričių. Be to, svarbu paminėti, kad Almantas Danilevičius turi daktaro laipsnį. Tai reiškia, kad žmogus supranta mokslo reikalus ir gali dalyvauti priimant sprendimus dėl mokslo finansavimo. Džiaugiuosi, kad turime būtent tokį naują Tarybos narį“, – sako VILNIUS TECH Senato pirmininkas, Alfonsas Daniūnas.

Dr. Almantas Danilevičius yra ir trečią kadenciją iš eilės dirbantis VPPAR generalinis direktorius.

„Vykstant konkursui palaikiau Almanto Danilevičiaus kandidatūrą. Su Rūmų vadovu dirbu jau trečią kadenciją ir galiu patvirtinti, kad šis asmuo ne tik sąžiningai atlieka jam pavestas užduotis, bet ir yra iniciatyvus, siekiantis organizacijos tikslų ir organizuotas. Šiandien Rūmai vienija per 500 narių iš įvairių verslo sektorių, universitetų, kolegijų bei kitų mokymo įstaigų. Sinergija sprendžiant įvairius akademinius klausimus, yra naudinga ir Rūmams, ir jų nariams“, – sako VPPAR Prezidentas, Sigitas Leonavičius, kuris taip pat dvi kadencijas pirmininkavo VILNIUS TECH Taryboje.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai veikia pagal LR prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą nuo 1993 metų.

Pasitelkdami šiuolaikinę vadybą, technologijas ir žmogiškąsias kompetencijas, Rūmai siekia tapti viena iš pažangiausių, stipriausių, lyderiaujančių verslo ir mokslo bendruomenių Lietuvoje.

Be atstovavimo verslui, Rūmai įmonėms eksportuotojoms išduoda prekių kilmės sertifikatus, liudijančius prekių kilmę, konsultuoja brūkšninių kodų klausimais, išduoda force majeure pažymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.