Ministerija mato poreikį plėsti investicijų į technologinį atsinaujinimą lengvatą

Daugiausia šalies įmonių naudojasi valstybės teikiama mokestine lengvata investicijoms į technologinį atsinaujinimą, todėl Finansų ministerija mato poreikį plėsti lengvatos taikymą.

Ministerija mato poreikį plėsti investicijų į technologinį atsinaujinimą lengvatą.<br>T.Bauro nuotr.
Ministerija mato poreikį plėsti investicijų į technologinį atsinaujinimą lengvatą.<br>T.Bauro nuotr.
R.Bilkštytė.<br>LR archyvo nuotr.
R.Bilkštytė.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-06-15 11:10

Pasak ministerijos Mokesčių politikos departamento direktorės Jūratės Laurikėnaitės, užpernai lengvata pasinaudojo 1765 įmonės.

„Šiuo metu įmonės daugiausia naudojasi investicijų į technologinį atsinaujinimą lengvata“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete sakė J.Laurikėnaitė.

2020 metais į atsinaujinimą įsigyjant ne senesnį kaip dviejų metų turtą investavo ir lengvata pasinaudojo 1588 mažos ir vidutinės bei 177 didelės bendrovės.

Finansų viceministrės Rūtos Bilkštytės teigimu, faktas, kad lengvata naudojasi daug mažų ir vidutinių įmonių, rodo poreikį plėsti tokios lengvatos pritaikymą.

„Galbūt yra tam tikras poreikis plėsti šitos lengvatos pritaikymą, kad investicijų į technologinį atsinaujinimą lengvatą turėtų platesnis ratas įmonių – pasinaudotų šią lengvata“, – teigė viceministrė.

Lengvata pasinaudojusių įmonių investicijos užpernai siekė 749 mln. eurų, o dėl lengvatos į biudžetą nebuvo surinkta 110,7 mln. eurų. 2021 metų duomenų dar nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?