Baltijos šalys, Lenkija ir Ukraina susitarė bendradarbiauti skatinant neatsigaunantį regiono turizmą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį su Baltijos šalių, Lenkijos ir Ukrainos už turizmo politiką atsakingais valdžios atstovais pasirašė bendrą pareiškimą, kuriuo valstybės įsipareigojo aktyviau bendradarbiauti turizmo srityje, pasmerkė Rusijos karinius veiksmus ir jų žalą bendrai regiono „turizmo ekosistemai“.

Pasirašytas bendras pareiškimas, kuriuo valstybės įsipareigojo aktyviau bendradarbiauti turizmo srityje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasirašytas bendras pareiškimas, kuriuo valstybės įsipareigojo aktyviau bendradarbiauti turizmo srityje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2022, 11:58 AM

Bendru visų valstybių darbu bus siekiama susigrąžinti turistus prasidėjus vasaros sezonui bei susitelkti teikiant paramą Ukrainos turizmo ekosistemai atkurti.

Šalys įsipareigojo padėti Ukrainai atgaivinti savo turizmo sektorių, imtis visų įmanomų priemonių, kad Rusija būtų pašalinta iš visų tarptautinių turizmo organizacijų, kol tęsia karą Ukrainoje. Valstybės sutarė tarpusavyje dalintis statistine informacija, patirtimi bei kontaktais.

Dokumente taip pat kaip agresorė smerkiama karą prieš Ukrainą pradėjusi Rusija, pripažįstama, kad jos kariniai veiksmai padarė didelę žalą ne tik Ukrainos, bet ir Lenkijos bei Baltijos šalių turizmo patrauklumui ir saugumui.

„Klausimas, kurį šiandien su kolegomis nagrinėjame, yra kaip padėti Ukrainai ir parodyti regioninį palaikymą – ne tik Lietuvos nacionalinį“, – po pasirašymo susitarimo tikslą įvardijo A. Armonaitė.

Pasak ministrės, turistų srautai po COVID-19 pandemijos negrįžta į prieš pandeminį lygį, kadangi svečiai iš užsienio vengia vykti ilsėtis į regioną, kurio kaimynystėje vyksta karas. Tokiomis sąlygomis, jos teigimu, visos susitarimą pasirašiusios valstybės turi bendradarbiauti.

„Dabar daug kas bijo dėl savo saugumo, ne visi turi informaciją, kad Baltijos šalyse, Lenkijoje karas nevyksta, čia NATO. Mes turime ne konkuruoti, bet dirbti kartu, nes pritraukti turistus į regioną apsimoka visoms šioms regiono šalims. Jei turistas atvyks į Lietuvą, jis greičiausiai užvažiuos ir į Latviją, ir į Estiją, ir t.t.“, – dėstė A. Armonaitė.

Penktadienį Vilniuje vyksta Baltijos regiono turizmo atstovų suvažiavimas, skirtas Ukrainos turizmui palaikyti ir bendriems veiksmams aptarti skatinant turizmo atsigavimą, prasidėjus vasaros sezonui.

Turizmo verslo atstovai iš Lietuvos, Estijos, Suomijos, Ukrainos diskutuoja, kaip padvigubinti turizmo išlaidas regione, ką naujo pasiūlyti turistams, kaip padidinti iš turizmo gaunamą naudą vietos bendruomenėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.