Birželį maisto prekyvietėse užfiksuota apie 500 pažeidimų

Birželį maisto produktų prekyvietėse atlikus per tūkstantį patikrinimų, nustatyta beveik 500 pažeidimų, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Birželį maisto prekyvietėse užfiksuota apie 500 pažeidimų.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Birželį maisto prekyvietėse užfiksuota apie 500 pažeidimų.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2022, 6:41 PM

Inspektorių teigimu, prekeiviai dažniausiai nenurodo ar klaidingai nurodo produktų kilmės šalį ir rūšį, nepateikia dokumentų, įrodančių, kur produktai įsigyti.

„Pažeidimų skaičius vis dar nėra mažas, tačiau, palyginti su pernai, šiemet pažeidimų užfiksuota 3 procentais mažiau. Pastebime, kad vis daugiau maisto gamintojų ir prekybininkų stengiasi atidžiau laikytis saugos ir higienos reikalavimų“ – pranešime sakė VMVT vyriausioji specialistė Miglė Navašinskaitė.

Be to, maisto produktų ir patiekalų gamintojai nepakankamai rūpinasi inventoriaus švara, darbuotojų asmens higiena, produktų laikymo sąlygomis.

Po patikrinimus iš 46 prekybininkų buvo konfiskuota beveik tona nesaugios mėsos ir jos pusgaminių, vaisių, pieno ir jo produktų, daržovių, kulinarijos, raugintų, duonos gaminių, žuvies ir jos produktų.

7 įmonėms pritaikytos griežtesnės, veiklos apribojimo sankcijos, daugiausiai dėl reikalingų leidimų vykdomai veiklai neturėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.