LAT: „Kesko Senukai“ privalo sumokėti 1,3 mln. eurų skolą „Baltic Retail Properties“

Statybos, remonto ir buities prekių prekybos bendrovė „Kesko Senukai Lithuania“ prekybos pastatų valdymo bendrovei „Baltic Retail Properties“ privalo sumokėti mažiausiai 1,3 mln. eurų skolą už prekybos centrų pastatų nuomą per karantiną 2020 metais, galutinai nusprendė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

„Senukai“.<br>G.Bitvinko nuotr.
„Senukai“.<br>G.Bitvinko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2022, 5:59 PM

LAT birželio 21 dieną atmetė „Kesko Senukų Lithuania“ skundą ir paliko galioti Apeliacinio teismo nutartį – pastarasis pripažino skolą priteisusį Vilniaus komercinio arbitražo sprendimą.

„Lietuvos apeliacinis teismas tinkamai taikė ir aiškino teisės normas, reglamentuojančias arbitražo teismo sprendimo peržiūrą“, – rašoma LAT nutartyje.

Bylos duomenimis, „Kesko Senukai Lithuania“ įsiskolinimas už nuomą susidarė 2020 metų kovo-birželio mėnesiais, kai dėl koronaviruso pandemijos buvo įvestas karantinas ir parduotuvės buvo uždarytos. Bendrovė savo teisę nemokėti grindė tuo, kad dėl apribojimų negalėjo naudotis patalpomis ir dėl to patyrė neigiamą ekonominį poveikį.

„Kesko Senukai Lithuania“ iš „Baltic Retail Properties“ nuomojasi 11 prekybos centrų įvairiuose Lietuvos miestuose ir vieną sandėlį Kaune.

Arbitražas, į kurį kreipėsi bendrovė „Baltic Retail Properties“, nusprendė, kad bendrovė taip pat turi sumokėti 8 proc. metų palūkanas nuo arbitražo inicijavimo dienos iki visiško sprendimo įvykdymo.

70 proc. „Baltic Retail Properties“ akcijų kontroliuoja Nyderlandų bendrovė „CPA17 Pan-European Holding Cooperatief“, 20 proc. – „Pirmoji investavimo įmonė“, 10 proc. – „Kesko real estate Latvia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.