Rusijos turistai pašiurpę, kaip į juos reaguojama Graikijoje: „Išmėtė mūsų maistą, išgirdome „F*ck Russians!“

Vis daugiau civilizuotų šalių nenori matyti Rusijos Federacijos piliečių savo jų teritorijoje. Graikijoje atostogaujantys rusų turistai skundėsi vietinių gyventojų žeminimu.

Rusija.<br>Pixabay.com nuotr.
Rusija.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-14 07:29, atnaujinta 2022-07-14 08:17

Matydami keliautojus iš Rusijos, žmonės ėmė rodyti pirštais, šaukdami: „F*ck Russians!“ – ir bandė sugadinti jį turtą. „Lenta.RU“ rašo, kad Koso saloje atostogavusi rusė esą nukentėjo nuo britų rankų.

„Nusprendėme pasivaikščioti pakrante. Grįžtame, o mūsų daiktai išmėtyti, maistas smėlyje, batai išmėtyti“, – skundėsi turistė. Jos žodžiais, po to britai jai šaukė: „F*ck Russians!“

Kita rusė pasakojo, kad jai Atėnuose teko susidurti su patyčiomis. Sėdėdama kavinėje išgirdo nepažįstamąjį ją įžeidinėjantį: „Įsivaizduok: tu niekam netrukdai, o į tave vos ne pirštu baksnoja čiulbėdami: „Neturėtum čia būti, sėdėk namie ir nesidaryk gėdos“.

Kelionių agentai Graikijoje teigia, kad keliautojams iš Rusijos Federacijos tikrai geriau neišvykti iš turistinių vietovių, kad nepatektų į nemalonias situacijas. Vietos žiniasklaida rašė apie aštrią Graikijos gyventojų ir svečių reakciją į rusų kalbą.

Viename turguje moteris, išgirdusi rusų pokalbį, į veidą jiems papurškė pipirinių dujų. O Korfu salos krantinėje rusės moterys buvo stumdomos ir įžeidinėjamos, kad kalba rusiškai.

Ir taip, galima sakyti, kad tai – neteisinga. Graikijos pakrantėje poilsiaujantys rusai nedegina Ukrainos gyventojų namų. Bet to ir reikėjo tikėtis – teisinga tai ar ne yra visai kitas klausimas. Taip bus. Ir rusų propagandistai ras paaiškinimą – „Vakaruose žmonės yra paveikti amerikiečių propagandos, visi rusofobai, geriausia poilsiauti Rusijoje, pas mus vis tiek viskas geriausia“.

Ir tie patys rusai, kurie dabar nesupranta, kodėl jų visi nemėgsta, klausysis tos propagandos, nesuprasdami, kad jų valstybinis paaiškinimas „kodėl“ bei jų noras jo visada klausytis ir yra tikrosios „rusofobijos“ priežastys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą