V. Zelenskis: Ukraina padidins elektros eksportą į ES

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad jo šalis planuoja padidinti elektros eksportą į Europos Sąjungą (ES), kuri šiuo metu susiduria su stygiaus grėsme.

V.Zelenskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Zelenskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2022, 11:13 AM

„Ruošiamės padidinti elektros eksportą ES vartotojams – trečiadienį savo jau tradiciniu tapusiame naktiniame vaizdo kreipimesi teigė V.Zelenskis. – Eksportas mums leidžia ne tik užsidirbti užsienio valiutos, bet ir padėti savo partneriams atremti Rusijos energetinį spaudimą.“

Rusija pastaruoju metu gerokai sumažino dujų tiekimą Europai „Nord Stream 1“ dujotiekiu. Dalis gaunamų dujų žemyne buvo sunaudojama elektros gamybai.

Pasak V.Zelenskio, nepaisant Rusijos sukelto karo, Ukraina prijungė savo elektros energijos tinklus prie bendros Europos sistemos. „Ukraina laipsniškai taps viena iš Europos energetinio saugumo garančių“, – nurodė prezidentas.

Prieš Rusijos invaziją pusę Ukrainos energetikos poreikių patenkindavo branduolinė energija. Šalis taip pat buvo priklausoma nuo energetikos importo iš Rusijos ir Baltarusijos. Rusijos kariuomenė neseniai užėmė Ukrainos didžiausią branduolinę elektrinę, vieną hidroelektrinę ir dar dvi anglimi varomas elektrines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.