Už korupciją teistam „Samsung“ imperijos faktiniam vadovui suteikta prezidento malonė – grįš ir į darbą

Samsung“ įmonių grupės faktiniam vadovui Lee Jae-yongui penktadienį buvo suteikta prezidento malonė – tai naujausias pavyzdys, demonstruojantis seną Pietų Korėjos tradiciją išlaisvinti už korupciją nuteistus verslo lyderius dėl ekonominių priežasčių.

Lee Jae-yong.<br>AP/Scanpix nuotr.
Lee Jae-yong.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2022, 8:27 AM

Milijardierius Lee Jae-yongas, kuris praėjusių metų sausį buvo nuteistas už kyšininkavimą ir lėšų pasisavinimą, bus „grąžintas į darbą“, kad galėtų „prisidėti prie Pietų Korėjos ekonominės krizės įveikimo“, sakė teisingumo ministras Han Dong-hoonas.

Lee Jae-yongas, kuris, žurnalo „Forbes“ vertinimais, valdo 7,9 mlrd. JAV dolerių vertės turtą ir turtingiausių pasaulio gyventojų sąraše užima 278-ą vietą, pernai rugpjūtį buvo paleistas lygtinai, už grotų praleidęs pusantrų metų – kiek daugiau nei pusę jam skirtos bausmės.

Penktadienį suteikta malonė leis jam visiškai grįžti į darbą, nes bus panaikintas penkeriems metams nustatytas apribojimas įsidarbinti po įkalinimo.

„Dėl pasaulinės ekonomikos krizės sumažėjo šalies ekonomikos dinamiškumas ir gyvybingumas, todėl baiminamasi, kad ekonominis nuosmukis užsitęs“, – teigiama Teisingumo ministerijos pranešime.

Malonė 54-erių Lee Jae-yongui ir keliems kitiems verslininkams suteikta tam, kad jie galėtų „vadovauti nuolatiniam šalies ekonomikos augimui aktyviai investuodami į technologijas ir darbo vietų kūrimą“, pridūrė ministerija.

Penktadienį prezidento malonės sulaukė dar trys verslininkai, įskaitant šalies mažmeninės prekybos milžinės „Lotte“ valdybos pirmininką Shin Dong-Biną. 2018 metais kyšininkavimo byloje jam paskirta dvejų su puse metų lygtinė bausmė.

Lee Jae-yongas yra didžiausios pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojos „Samsung Electronics“ pirmininko pavaduotojas. Bendra konglomerato apyvarta sudaro maždaug penktadalį Pietų Korėjos bendrojo vidaus produkto.

Jis buvo įkalintas už nusikaltimus, susijusius su didžiuliu korupcijos skandalu, dėl kurio buvo nušalinta Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye.

Pietų Korėjos istorijoje būta nemažai atvejų, kai magnatai buvo apkaltinami kyšininkavimu, lėšų pasisavinimu, mokesčių vengimu ar kitais nusikaltimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.