M. Keizeris pradeda vadovauti „Epso-G“

Buvęs „Ignitis grupės“ elektros tiekimo įmonės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Mindaugas Keizeris pirmadienį pradeda vadovauti valstybės valdomai energetikos grupei „Epso-G“.

M.Keizeris.<br>T.Bauro nuotr.
M.Keizeris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-22 08:14, atnaujinta 2022-08-22 08:15

M.Keizeris BNS yra sakęs, kad Vyriausybės tikslas paspartinti elektros tinklų sinchronizavimą su Vakarų Europa gali būti įgyvendintas.

Iš 25 kandidatų pasirinktas verslo administravimo ir vadybos išsilavinimą turintis 41-erių M. Keizeris jau dešimtmetį dirba valstybiniame energetikos sektoriuje. Jis sakė turintis pakankamai korporatyvinio valdymo patirties, žino, kaip įgyvendinami infrastruktūros projektai.

„Epso-G“ valdybos pirmininkas Robertas Vyšniauskas yra sakęs, kad naujojo vadovo laukia ambicingos užduotys plečiant nereguliuojamas grupės veiklas, koreguojant įmonių veiklos modelį bei valdant su tuo susijusius pokyčius.

M.Keizeris pareigas ESO ėjo iki rugpjūčio 21 dienos. Šiai įmonei nuo pirmadienio laikinai vadovauja įmonės valdybos narys, Paslaugų tarnybos direktorius Renaldas Radvila.

Karjerą „Ignitis grupėje“ M.Keizeris pradėjo 2012 metais – jis buvo „Lietuvos energijos“ (dabar „Ignitis grupės“) valdybos narys, taip pat dirbo antrinių bendrovių valdybose ir stebėtojų tarybose, o 2018 metais tapo ESO valdybos pirmininku ir vadovu.

„Epso-G“ valdo gamtinių dujų ir elektros perdavimo bendroves „Amber Grid“ ir „Litgrid“, energijos išteklių biržos operatorę „Baltpool“, energijos kaupiklių įmonę „Energy cells“ ir energetikos objektų statybos bendrovę „Tetas“.

Grupės valdomos bendrovės įgyvendina strateginius šalies energetikos projektus: maždaug 1,6 mlrd. eurų vertės elektros tinklų sinchronizavimą su Vakarų Europos tinklais, 109 mln. eurų vertės 200 megavatų galios elektros kaupiklių statybos projektą, iki rugsėjo pastatys 152 mln. eurų vertės tvorą pasienyje su Baltarusija.

Be to, šiemet ji baigė statyti Lietuvą ir Lenkiją sujungusį magistralinį dujotiekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.