Kad namie būtų šilčiau, gyventojai perka ne tik taupesnius prietaisus – štai ko dar imasi, norėdami sulaikyti šilumą

Didėjančios sąskaitos už elektros energiją ir dujas koreguoja gyventojų įpročius. Prekybininkai pastebi, kad auga susidomėjimas aukštesnės energetinės klasės elektronika, perkamos taupyti padedančios prekės.

Rinkdamiesi grindų šildymo sistemą, elektrinį šildytuvą ar vonios radiatorių gyventojai taip pat atsižvelgia į galimybę sutaupyti.<br>P.Mantauto nuotr.
Rinkdamiesi grindų šildymo sistemą, elektrinį šildytuvą ar vonios radiatorių gyventojai taip pat atsižvelgia į galimybę sutaupyti.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 8:49 AM

Prekybos tinklo „Senukai“ duomenimis, vos pasigirdus kalboms apie brangstančią energetiką, gyventojai suskubo įsivertinti, kurie prietaisai jų namuose sunaudoja daugiausiai elektros, pradėjo atidžiau stebėti savo įpročius.

Visų pirma stipriai ūgtelėjo elektros energijos matuoklių ir laikmačių pardavimai. Taip pat pirkėjai domisi tiek šviestuvų, tiek LED lempučių energijos klase ir efektyvumu.

Prekybininkai stebi išryškėjusią dar vieną tendenciją – klientai aiškų prioritetą teikia aukštesnės energetinės klasės buities prietaisams: šaldytuvams, skalbyklėms, indaplovėms. Pasak jų, aukštesnio efektyvumo pirkiniai leidžia sutaupyti ir 40–50 proc. elektros energijos.

Ruošiasi taupyti ir vandenį

Pasigirstant vis daugiau kalbų apie pabrangsiantį vandenį, gyventojai tam taip pat ruošiasi iš anksto.

Pasak prekybos tinklo atstovų, pirkėjai aktyviai domisi ekonominėmis skalbyklių bei indaplovių veikimo programomis, išmaniosiomis funkcijomis, mažiau vandens sunaudojančiais dušo komplektais bei maišytuvais.

Specialistai jau seniai yra paneigę ir stereotipinį įsitikinimą, kad indus plaunant rankomis sunaudojama mažiau vandens.

Rūpinasi šiltais namais

Rinkdamiesi grindų šildymo sistemą, elektrinį šildytuvą ar vonios radiatorių gyventojai taip pat atsižvelgia į galimybę sutaupyti.

Parduotuvių tinklo pardavimų statistika rodo, kad klientų poreikiai keičiasi ir renkantis namų šildymo sprendimus. Mažėja kainos svarba – jiems aktualiau ne šiuo metu išleisti kuo mažiau, bet įsivertinti pirkinio ekonominę grąžą ilguoju periodu.

Todėl į prekių krepšelius vis dažniau dedami energiją taupantys šildomų grindų termostatai, pasirūpinama radiatorių šilumą atspindinčiais ekranais. Gyventojai taip pat imasi paprastų, tačiau efektyvių priemonių, siekdami sulaikyti šilumą namuose – ieško langų bei durų sandarinimo juostų, sumažinančių ir šalčio pralaidumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.