BENU vaistinių tinklo savininkė didina konkurencinį pranašumą: sustiprino lyderio poziciją Europos farmacijos sektoriuje

UAB „Tamro“, valdančios BENU vaistinių tinklą, savininkė „PHOENIX Group“ įsigijo dalį didmeninės ir mažmeninės prekybos farmacijos produktais bendrovės „McKesson Europe“, taip užsitikrindama didžiausios Europoje didmeninės ir mažmeninės prekybos farmacijos produktais bendrovės pozicijas. Sandoris buvo sudarytas 2022 m. spalio 31 d., gavus dalyvaujančių šalių konkurencijos institucijų leidimą.

„Tamro Baltics“ generalinis direktorius Leonas Jankelevičius (Leon Jankelevitsh).<br>J.Farra nuotr.
„Tamro Baltics“ generalinis direktorius Leonas Jankelevičius (Leon Jankelevitsh).<br>J.Farra nuotr.
UAB „Tamro“, valdančios BENU vaistinių tinklą, savininkė „PHOENIX Group“ įsigijo dalį didmeninės ir mažmeninės prekybos farmacijos produktais bendrovės „McKesson Europe“.<br>Organizacijos nuotr.
UAB „Tamro“, valdančios BENU vaistinių tinklą, savininkė „PHOENIX Group“ įsigijo dalį didmeninės ir mažmeninės prekybos farmacijos produktais bendrovės „McKesson Europe“.<br>Organizacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 10:49 AM

Pagal 2021 m. liepos mėn. „McKesson“ ir „PHOENIX“ pirkimo sutartį, sandoris apima „McKesson“ įmones Belgijoje, Prancūzijoje, Airijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Slovėnijoje, taip pat Europos būstinę, finansinių paslaugų centrą Lietuvoje, Vokietijos įmonę „Recucare GmbH“ ir kontrolinį bendros įmonės „Brocacef Groep“ akcijų paketą Nyderlanduose.

Įsigijusi šį turtą, „PHOENIX“ grupė įžengė į naujas sveikatos priežiūros rinkas Belgijoje, Airijoje, Portugalijoje ir Slovėnijoje ir išplėtė jau vykdomą veiklą Prancūzijoje ir Italijoje. Po įsigijimo grupė dabar veikia 29 šalyse, turi daugiau kaip 45 tūkst. darbuotojų, 224 didmeninės prekybos vaistais vietas, daugiau kaip 3 200 nuosavų vaistinių ir 17 tūkst. partnerių vaistinių, kuriose nuolat siūlo partnerystės ir bendradarbiavimo programas.

Tokiu būdu „PHOENIX“ grupė stiprina savo, kaip Europoje pirmaujančios didmeninės farmacijos prekybos, vaistinių veiklos ir farmacijos pramonės paslaugų teikėjos, pozicijas.

Pasak „Tamro Baltics“ generalinio direktoriaus Leono Jankelevičiaus (Leon Jankelevitsh), priklausymas augančiai tarptautinei grupei suteikia konkurencinį pranašumą ir Estijoje, Latvijoje bei Lietuvoje.

„Grupė buvo lyderė Europoje ir iki įsigijimo, tačiau dabar ši pozicija dar labiau sustiprėjo ir esame neabejotinai numeris vienas Europoje. Tai reiškia, kad esame dar vertingesnis partneris farmacijos pramonei, o tai taip pat atveria mums naujų verslo galimybių Baltijos šalyse“, – komentavo L.Jankelevičius.

Jo įsitikinimu, buvimas didžiausios farmacijos srities kompanijos Europoje dalimi suteikia galimybę vystyti daugybę naujų idėjų.

„Naujos idėjos padės ir toliau plėtoti mūsų teikiamas paslaugas ir skaitmeninius sprendimus tiek didmeniniams klientams, tiek BENU vaistinių pirkėjams, taip pat didinti mūsų organizacijos efektyvumą. Finansinių paslaugų centras Lietuvoje savo veiklą ir toliau tęs dabartine forma“, – pridūrė L.Jankelevičius.

„McKesson Europe“ dabar priklauso „PHOENIX“ grupei. Išsiplėtusios grupės tikslas – užtikrinti saugų ir patikimą vaistų bei sveikatos priežiūros produktų tiekimą Europos žmonėms. Pranešama, kad „PHOENIX“ grupės valdybos sudėtyje pokyčių nėra.

Apie „PHOENIX“ grupę

Didžiausia didmeninės ir mažmeninės prekybos vaistais bendrovė Baltijos šalyse „Tamro Baltics“ priklauso „PHOENIX“ grupei. „PHOENIX“ grupė, kurios pagrindinė būstinė yra Manheime, Vokietijoje, yra farmacijos didmeninės ir mažmeninės prekybos vaistiniais preparatais bei farmacijos pramonei teikiamų paslaugų lyderė Europoje. Įmonė veikia 29 Europos rinkose, kasdien aprūpindama vaistines, ligonines ir gydymo įstaigas vaistais ir sveikatos priežiūros produktais iš 224 platinimo centrų, kartu su daugiau kaip 45 tūkst. darbuotojų svariai prisidėdama prie visapusiškos sveikatos priežiūros.

„PHOENIX“ grupei priklauso daugiau kaip 3 200 nuosavų vaistinių 17 Europos šalių, kuriose daugiau kaip 195 milijonai pacientų per metus gauna ne tik vaistus, bet ir vaistininkų konsultacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.